SVVN de meerdere van Sv DRC

NIJVERDAL – In de 4e klasse D lijkt SVVN hard op weg naar het kampioenschap. Tegen naaste opponent Sv DRC behaalden de Nijverdallers een verdiende 4-2 overwinning. SVVN voetbalde beter, was sneller aan de bal en wat ‘geniepiger´ in de overtredingen en legde daarmee de basis voor de overwinning die pas zeker werd in de eindfase. Daar leek het in de tweede minuut niet op toen een voorzet van Snellink over alles en iedereen heen, bij de tweede paal binnen zeilde en SVVN aan een makkelijke voorsprong kwam (1-0). De Nijverdallers kregen meer kansen maar verzuimden de afwerking terwijl Machielsen voor DRC wel doel trof (1-1). Het maakte SVVN scherper. Johnny Teterissa en Melvin Morsink bepaalden de ruststand op 3-1. Na rust speelde SVVN beter en feller maar het miste wel drie opgelegde kansen terwijl DRC na bijna een uur spelen wel opnieuw de aansluittreffer scoorde via Akpinar (3-2). Het maakte de wedstrijd nog vinniger waarbij de scheidsrechter de gele kaart herhaaldelijk trok op commentaar van spelers van DRC. Topscorer Pascal van Berkum (2x), Claudio Francesco en Matthijs Hondebrink gingen in het boekje. Ook het publiek roerde zich en riep herhaaldelijk om meer gele kaarten. Het werd ondanks een mannetje minder bij DRC nog even spannend, maar toen Van Kammen voor de thuisploeg de 4-2 op het scorebord liet zetten, was de strijd gestreden. SVVN is na de degradatie in het vorige seizoen, hard op weg om weer terug te keren in de derde klasse.

Amper begonnen en DRC kan opnieuw aftrappen.