16-11-2013

ON gelijk en ASV en DRC moeizaam naar winst

Sv DRC 2012 - MVV'69 4-2
In de klasse 4D beleefde Sv DRC een moeilijk middagje op De Riet. Al in de derde minuut kwam hekkensluiter MVV’69 op voorsprong toen een hoge bal door de volledige defensie werd gemist en in het net belandde (0-1). Tien minuten later was de stand gelijk toen topscorer Pascal van Berkum zijn tegenstander te vlug af was, maar deze wel zijn been liet staan. Vanaf de stip voltrok Van Berkum zelf het vonnis (1-1). Opnieuw kwam de bezoekende hekkensluiter op voorsprong toen het magere twee-mans muurtje niet goed stond bij een vrije trap van de punt van de zestien en de bal bij de eerste paal binnen plofte (1-2). Het bleef dus moeizaam tegen het opportunistisch voetballende MVV en dat noopte trainer Ronald Dams om nog voor rust de bankzitters Matthijs Hondebrink en Antonio Futa in te zetten. Beiden hadden een aantal wedstrijden gemist door respectievelijk een Azië-trip en een schorsing.
Pas na deze wissel wist DRC een overwicht te creeren zonder flitsende combinaties op de mat te leggen. Dams bracht vlak na rust daarom ook Ergin Gokluk in maar deze kon na tien minuten met rood het veld weer af na een te felle charge. Door één op één te gaan spelen, bleven de bezoekers echter onder druk staan en toen verdediger Claudio Fransesco de bal in een scrimmage in het doel wist te werken (2-2) kwam kennelijk ook de ‘bevrijding’ voor de tien resterende spelers van DRC. Laatste man Matthijs Hondebrink werd naar voren gedirigeerd om extra druk te zetten en toen Pascal van Berkum opnieuw zijn tegenstander te vlug af was en de 3-2 op het scorebord liet zetten, kon Hondebrink zijn plek in de laatste linie weer innemen. Gelegenheidsspits Sander van Veen liet vervolgens de 4-2 aantekenen na het oppikken van een uittrap van de Marlese keeper, zodat de wedstrijd gespeeld was. Trainer Dams mist de volgende wedstrijd echter wel Gokluk (rood) en Futa (geel) die zijn medespeler iets ‘toebeet’ maar door de scheidsrechter als kritiek op zijn leiding werd opgevat.

Sportclub Rijssen - ASV'57 3-4
ASV ’57 beleefde na twee dikke nederlagen op rij, een doelpuntrijke opleving in Rijssen tegen de plaatselijke Sportclub. Via Pastink en Edel liepen de Aadorpers uit naar 0-2 voordat Sportclub Rijssen via Van Straaten iets terug kon doen (1-2). Via opnieuw Edel en De Jong verruimden de Aadorpers weer de voorsprong naar 1-4, maar via Schottert en Smelt kwam de thuisploeg nog heel dichtbij.

In de ranglijst van klasse 4D veranderde er nagenoeg niets, omdat de bovenste drie – SVVN, Bruchterveld en DRC – wonnen en de onderste drie - Avereest, Sp. Daarle en MVV’69 verloren.