Sportberichten


Plaatsing  
 
09-11-2013  

Eurosped onderuit in Oomarsumse heksenketel

 

OOTMARSUM – De Almelose volleybaldames van Eurosped TVT verloren in de Ootmarsumse sporthal De Halm de eerste Twentse derby in de eredivisie van de geschiedenis. De vijfsetter begon nerveus aan beide kanten maar het fanatieke Ootmarsumse publiek zorgde voor een heksenketel die de ‘meiden’ van Set-Up ’65 flink opzweepten.
De eerste set nam Eursosped een kleine voorsprong en hield die tot het einde vast zodat deze met 21-25 naar de Almelose dames ging.
In de tweede en derde set keerde het ij ten gunste van Set Up. De van een blessure teruggekeerde Ilse Kamphuis zorgde voor een aantal serviceseries die Eurosped te machtig waren. Zodat beide sets voor Set Up waren met 25-17 en 25-18.
In de vierde set leek Eurosped orde op zaken te stellen met een ontketende Jeanine Stoeten die via de service Eurosped op een 6-11 voorsprong zette, zodat deze set simpel werd uitgespeeld naar 18-25 en een gelijke stand in de wedstrijd.

In de beslissende set dirigeerde de van Eurosped naar Set Up overgestapte Kirsten Oude Luttikhuis er met haar sprongservice voor dat De Schalm een kakafonie van geluid werd met een 7-3 voorsprong. Toen Merle Kamphuis met twee aces ook nog eens voor een 11-4 tussenstand zorgde, was de wedstrijd gelopen en eindigde de vijfde set in 15-8. Met een 3-2 eindstand in sets.

Daniëlle Bosch volgt Kyndra Abron op bij Eurosped TVT
<< Eurosped TVT kondigde eerder op de dag aan dat het een vervangster heeft gevonden voor de Amerikaanse Kyndra Abron. Deze kreeg uiteindelijk geen werkvergunning en vertrok naar Portugal.
Danielle Bosch (19) gaat haar vervangen. Ze komt over van de Duitse volleybalclub Moerser SC die zich aan het begin van het seizoen plotseling terugtrok uit de Duitse Bundesliga.
Bosch begon haar carrière in Apeldoorn bij Sv Dynamo en ging via plaatsgenoot Alterno naar Moerser SC. De passer/loopster op de diagonaal heeft de titel Internationaal talent en ruime ervaring opgedaan in diverse landen-, internationale toernooien en ruim zes jaar bij Jeugd- en Jong Oranje.

Archief
Terug naar vorige pagina