Sportberichten


Plaatsing  
 
22-09-2008  

Erik Wevers wint Hellendoorn Rally


Naamgenoten van de winnaar: Maaike en Roy Wevers van het Almelose 'Rally Team Maximum Attack'
 

HELLENDOORN - Erik Wevers (Markelo) is erin geslaagd om de Hellendoorn Rally te winnen. De leider in het open Nederlands kampioenschap liet de oud-Almeloërs Dennis Kuipers (2) en Rene Kuipers (3) achter zich. Het Markelose rallyteam Wevers Sport eiste daarmee het volledige podium op. Klassementsleider van de eerste dag Mark van Eldik crashte in de achtste proef en moest de 'strijd' staken. De 27ste editie van de rally trok weer enorm veel bezoekers en de organisatoren kunnen dan ook terugkijken op een geslaagd evenement.
Na 20 klassementsproeven kan de organisatie concluderen dat de Hellendoorn Rally voorspoedig is verlopen en dat de strijd bijzonder sportief te noemen was. Champagne, bloemen en een paar pitspoezen om de overwinnaars te kussen vormden de ingrediënten voor het feestje in de manege. Intussen reden in het donker achter Nijverdal de achterhoede van het deelnemersveld nog de proeven die men nog moest afmaken.  Grootscheepse politiecontroles rondom het evenement zorgden voor 800 'prenten' van te hard rijdende toeschouwers en dat is zorgelijk.

Het Almelose Rally Team Maximum Attack eindigde in haar klasse (A7) als tweede, en overall als 28ste. Een prima prestatie met een Opel Astra, die na deze wedstrijd wordt vervangen door een Toyota Celica voor nog meer 'attack' op de ranglijst.

Kijk naar de wedstrijdfoto's van Patrick en Iwan, en de onderstaande video's (breedband) van de zaterdag:
Ochtendproef zaterdag nabij Ypelo / Huttemansweg >
Middagproef zaterdag nabij Notter / Schapendijk >
Compilatie van Rally Team Maximum Attack >

Fotoreportage (19 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina