Sportberichten


Plaatsing  
 
27-10-2013  

Heracles pakt alle punten in De Kuip


Matchwinner Mikhail Rosheuvel in actie tegen Feijenoord.
Foto: Harry Broeze
 

ROTTERDAM - De donderspeech van Heracles-voorzitter Jan Smit na de wanvertoning tegen NEC heeft kennelijk gewerkt, want Heracles Almelo heeft in de Rotterdamse Kuip een historische overwinning behaald op Feijenoord. Het was de eerste overwinning sinds de invoering van het betaald voetbal in 1954. Een eerdere overwinning op de Rotterdammers dateert al van 1927.
Heracles begon verrassend met de lange Jens Jurn Streutker in het hart van de verdediging voor de niet geheel fitte Bart Schenkeveld terwijl ook Koenders nog tobt met zijn knieblessure. Feijenoord trok vol ten aanval, kreeg veel kansen maar vergat te scoren ook toen topscorer Graziano Pelle door mocht in buitenspelpositie maar Pasveer op zijn weg vond.
Tegen de verhouding in kwam vlak voor rust Heracles op voorsprong toen uit een corner de onder druk staande Nelom zijn eigen doelman verraste door via zijn dijbeen de bal in eigen doel te werken. Direct na de herstart werd het weer gelijk door een mooi schot van Boëtius waarbij de bal via de lat in het doelnet achter de kansloze Pasveer vloog.
Na rust drongen de Feijenoorders aan, maar Heracles bleef gevaarlijk met uitvallen. Het was rechtsbuiten Rosheuvel die de Heraclieden opnieuw op voorsprong zette door de bal via de binnenkant van de paal achter doelman Mulder te schieten. Feijenoord probeerde het daarna nog wel zonder echter grote kansen te realiseren, terwijl Linssen met een afstandschot het Rotterdamse doel maar nipt miste en de Almeloërs in veilige haven had kunnen brengen. Het was Pelle die kort voor tijd zijn team ernstig benadeelde door een kopstoot uit te delen aan Te Wierik en met rood dus vroegtijdig de catacomben mocht opzoeken. De blessuretijd reikte Feijenoord niet om nog langszij te komen.
Heracles kreeg dus veel meer dan waar trainer Jan de Jonge vooraf op hoopte. “Dit is een emotie die ik nog nooit beleefd heb in het voetbal”, zei een beduusde Heracles-trainer Jan de Jonge dan ook na afloop tegen Fox Sport.

Feyenoord - Heracles Almelo 1-2
(1-1)
0-1 Nelom (41/eigen doelpunt), 1-1 Boëtius (43), 1-2 Rosheuvel (63)

Commentaren:
De Jonge: 'Vanavond niet naar huis'
Rosheuevel: 'Niet nadenken, uithalen'
Koeman: 'Met het hart, niet het hoofd'

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Arbiter: Blom
Geel: Quansah (Heracles Almelo), Rood: Pellè (Feyenoord/89)
Opstellingen:
Feyenoord: Mulder, Janmaat, De Vrij (Bakkal/77), Martins Indi, Nelom, Clasie, Immers, Vilhena, Armenteros (Schaken/62), Pellè, Boëtius (Goossens/77).
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Streutker (Cziommer/77), Veldmate, Davidson, Quansah, Bruns (Bel Hassani/24), Rienstra, Rosheuvel, Uth, Linssen.

Archief
Terug naar vorige pagina