23-10-2013

Eurosped TVT wint 2e competitiewedstrijd

Romy Hietbrink

ALMELO - De volleybalsters van Eurosped TVT hebben woensdagavond in de IISPA de eerste zege van het nog prille seizoen geboekt. Het team van coach Jan Berendsen won in een spannend duel van het Limburgse Peelpush met 3-2.
De eerste twee sets haalde Eurosped eenvoudig binnen met 25-19 en 25-16 zodat het even leek dat er een gemakkelijke overwinning behaald zou worden. Niets was echter minder waar. De gasten uit Meijel sloegen hard terug met twee sets op rij (21-25 en 19-25) zodat het aankwam op de vijfde en beslissende set. In die set ging het lang op en neer zodat de spanning hoogtepunten aannam en uiteindelijk met 18-16 in het voordeel van de Almelose ‘meiden’ werd beslist.

Lees hieronder de uitgebreide verslagen van speelster Romy Hietbrink.
Woensdag 16 oktober; eindelijk de eerste competitiewedstijd Op 12 oktober ston eerder de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport op het programma, maar deze werd verzet in verband met de Supercup. Het was even schakelen na het nieuws dat Kyndra niet bij ons kon blijven en we in de opstelling met wat oplossingen moesten komen, maar op het startsignaal om half acht waren we allemaal klaar voor het eerste punt van dit seizoen. De startende zeven speelsters waren: Florieke (sv), Jeanine en Katie (mb), Sanne en Antoinette (pl), Kate (dia) en Daniëlle (lib). Helaas verliep ons spel een beetje stroef. Vooral de defensie en aanval gingen niet zoals gewenst. Dit had de setstanden 25-13, 25-19 en 25-16 tot gevolg.

De wedstrijd van afgelopen woensdag (23 oktober) daarentegen, begonnen we sterk. De startende zeven speelsters waren: Florieke (sv), Jeanine en Katie (mb), Antoinette en Kate (pl), Lieke (dia) en Daniëlle (lib). Verder waren er een aantal wisselbeurten, waardoor iedereen speelminuten maakte.

De eerste twee punten (een mooie aanval van Antoinette en een ace van Katie) zorgden meteen voor een goede sfeer, zowel in het veld als op de goed gevulde tribune. Dit gevoel en deze scherpte konden we de hele eerste twee sets goed vasthouden, wat leidde tot een 2-0 voorsprong met de setstanden 25-19 en 25-16. In de derde set ging de foutenlast van Peelpush wat omlaag en begonnen wij iets af te wijken van onze plannen. Zowel in de derde als vierde set kwamen we hierdoor op een achterstand die we niet meer helemaal weg konden werken (21-25 en 19-25). Zo sloeg de wedstrijd opeens om: van 2-0, naar een spannende 2-2 setstand!

Wij lieten ons niet zomaar van het veld slaan en waren vast beraden de wedstrijd winnend af te sluiten. Dit was duidelijk te zien: er werd gevochten voor elk punt en vuisten werden gebald en stemmen werden schor geschreeuwd bij iedere score aan onze kant. Bij de stand 12-12 werd een time-out aangevraagd door Peelpush. Nu wordt het pas echt spannend, het beslissende deel van de wedstrijd breekt aan. Peelpush sleepte het eerste matchpoint binnen: 13-14, maar deze wisten wij weg te werken. Sterker nog, we hadden het omgezet naar ons eerste matchpoint. Maar Peelpush scoorde, dus opnieuw een gelijke stand: 15-15. Toen ons tweede matchpoint. Weer lukte het niet de beslissende klap uit te delen: 16-16. Nu ons derde matchpoint. Iedereen zat inmiddels op het puntje van z’n stoel. Katie Post aan serve. Peelpush wist de bal niet over het net terug te spelen, dus winst voor Eurosped! De eerste twee competitiepunten zijn binnen en we kunnen niet wachten dit aantal via nog meer mooie bloks (deze wedstrijd 20 blokpunten!), aanvallen, serves, set-upjes en passjes te vergroten. Op naar zaterdag dus wanneer Irmato VC Weert op bezoek komt in de IISPA. De wedstrijd begint om 19.30 uur en is weer gratis toegankelijk!