Sportberichten


Plaatsing  
 
19-10-2013  

Riwald Dakar Team sluit OiLibya Rally goed af

 

ZAGORA – Met een zevende plek in het algemeen klassement van de OiLibya Rally in Marokko voor Erik Wevers/ Fabian Lurquin kan het Riwald Dakar Team terugkijken op een geslaagde test voor de Dakar Rally in januari 2014.
De Markeloër bouwde in eigen huis een nieuwe HRX Ford nadat in de laatste Dakar Rally zijn ‘racemonster’ volledig uitbrandde. “Ik ben ontzettend tevreden met hoe mijn nieuwe, in ons eigen huis gebouwde HRX Ford functioneerde. De auto gaf de hele rally geen kik. Ons technisch team heeft ontzettend hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen en dit heeft zich meer dan uitbetaald. Zevende algemeen eindigen is prachtig, want we hebben het de hele tijd rustig aangedaan”, aldus de reactie van Wevers na de slotetappe waarin hij met co-pilot Fabian Lurquin eveneens als zevende eindigde achter teamgenoot Bernhard ten Brinke die met zijn navigator Matthieu Baumel die als zesde over de finish kwamen. Voor de Zeddammer verliep de rally in het Marokkaanse zand minder succesvol. “We hebben besloten vandaag niet voor het dagklassement te gaan. We hadden begin deze week al bewezen dat we er staan, als het moet. We hebben de instellingen van de auto maar uitgeprobeerd, vanuit de wagen zelf. Diff's uit- en aanzetten, dat soort tests. Het was een erg nuttige dag. We hebben tijdens deze rally de zwakke punten van de auto opgelost en het team functioneert nog beter. Dat is pure winst”, aldus Ten Brinke na binnenkomst. Ten Brinke werd in het klassement feitelijk kansloos na de pech op donderdag waarin hij ver terug werd geworpen in het ‘overall’ klassement.

De derde Riwald coureur Gert Huzink kan met zijn nieuwe navigator Pascal Maimon eveneens terugkijken op een geslaagde OiLibya Rally. De Mandervener eindigde in de slotetappe op een 17e plek en in het klassement als tiende. “De eerste en de laatste dag van deze rally zat alles tegen. Vandaag een kapotte accu, verder zijn we verkeerd gereden door fouten in het roadbook en kregen we een lekke band. Hoeveel pech wil je hebben? Maar uiteindelijk ben ik wel heel tevreden met deze test en hoe we hem hebben gereden. Bovendien: de klik met mijn nieuwe navigator Pascal Maimon is er. Nog wat puntjes op de i zetten bij de auto en dan mag Le Dakar komen”, aldus een tevreden Huzink.

Bij de trucks kan het trio Rob Buursen/Joel Ebbers/Frank Speelman terugkijken op een goed debuut. De snelle Riwald Ginaf Servicetruck met Tubbergenaar Rob Duursen aan het stuur eindigde ‘overall’ op plek 53 maar in het truckklassement als zevende.

Klassement 'overall'
 
Filmpje Riwald Team op You Tube 

Fotoreportage (14 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina