20-10-2013

Kijkspel nul bij Heracles tegen NEC

Deze foto van Harry Broeze geeft een goed beeld van het rommelige spel

ALMELO – Voor de 8230 toeschouwers bij de wedstrijd tussen Heracles Almelo en NEC Nijmegen viel er vroeg op de zondagmiddag weinig kijkvreugde te beleven. In een bedroevende match werd het uiteindelijk 1-1 waarbij de Almeloërs de handen dicht mogen knijpen.
Al in de tweede minuut kwam de rode lantaarndrager op voorsprong toen uit een vrije trap Davidson zijn directe tegenstander ongehinderd liet inkoppen (0-1). Even later liet hij weer zijn man lopen maar werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. De linkerverdediger met de dubbele nationaliteit kan dan wel Australisch international zijn, vanmiddag bakte hij er weinig van en liet hij zijn tegenstanders maar al te vaak lopen. Ook het centrale duo Schenkeveld/Veldmate schutterde er op los met verkeerd ingrijpen en foute passes. Het gevolg een verlammend spelend team dat geen risico’s meer durfde te nemen en elkaar de bal bleef toeschuiven waarvan NEC dankbaar gebruik maakte door wel gevaar te stichten.
De inspiratie kwam bij Heracles ook niet van de bank waar trainer Jan de Jonge uitstraalde dat hij helemaal geen zin heeft aan overwinteren in Spanje. Zelfs de gele kaart van scheidsrechter Braamhaar voor NEC’er Hemlein in de 32e minuut wegens ruw spel hielp de Heraclieden niet op het goede spoor in deze troosteloze match die geen bijdrage was in klantenbinding.
In de eerste helft bleef het aanvalsspel van de Heraclieden bedroevend. Het eerste gevaar kwam zelfs van een NEC-verdediger die maar nipt naast het eigen doel tikte. Ook Kwame Quansah was nog dichtbij toen hij duikend à la Bep Bakhuys de inzet van Te Wierik net langs de paal kopte.
Heracles kreeg wel een licht overwicht maar dat ging niet gepaard met groots spel en kansen voor de spitsen. Dan was het tiental van NEC zelfs vaker dichter bij een treffer door geklungel in de verdediging van de Heraclieden waarbij doelman Pasveer nog herhaaldelijk moest ingrijpen. Het was de lange invaller Jens Jurn Streutker die kort voor tijd nog een puntje veilig stelde door simpel in te tikken. Simon Cziommer miste in de blessuretijd het doel maar net, waardoor het tiental van NEC het verdiende punt kon behouden.

Heracles Almelo - NEC Nijmegen 1-1