12-10-2013

ON gelijk, DRC wint en ASV verliest

ALMELO – In de 3e klasse D wist Oranje Nassau in Oldenzaal tegen Zvv De Esch niet tot scoren te komen. Ook hield de ON-doelman zijn doel schoon zodat begin en eindstand gelijk waren.
Sv DRC zette in de 4e klasse D de overwinningsreeks door en versloeg op De Riet het bezoekende Sc Daarle met 5-3. DRC klom daarmee naar de tweede plaats in de ranglijst.

DRC begon overdonderend en kwam via Pascal van Berkum en de supersnelle rechtsbuiten Sidi Vieira al vlug op een 2-0 voorsprong voordat Daarle lucky de 2-1 liet aantekenen via het hoofd van Daarle spits Bart Veurink die de uit positie staande doelman Lusink verschalkte. Pascal van Berkum bracht de voorsprong nog voor rust weer op twee doelpunten met een fraaie treffer (3-1).
Na rust zakte DRC in en werd het spel matig. Toch wist het de voorsprong te vergroten door opnieuw Sidi Vieira en middenvelder Antonio Futa (5-1). Daarna werd het niveau bedenkelijk en verloor het team van trainer Ronald Dams de samenhang waardoor Sc Daarle nog gevaarlijk ten aanval trok en twee keer wist te scoren middels treffers van Ray Fokke en Patrick Kamphuis (5-3). Verdedigend zag het er in die fase niet best uit bij DRC dat zich met nog een kwartier spelen echter wist te hervatten en geen kansen meer weg gaf.
ASV’57 wist in dezelfde klasse in de uitwedstrijd geen vuist te maken tegen SVVN. Snellink en Teterissa scoorden voor de Nijverdallers waardoor het alleen de koppositie overnam omdat mede-koploper Bruchterveld in De Krim tegen DKB niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel.

Sv DRC ging daardoor Bruchterveld voorbij en staat op één punt van SVVN en gelijk met Rijssen Vooruit dat met 3-4 wist te winnen in Marle van rode lantaarndrager MVV ’69. Bruchterveld staat nu vierde op twee punten van koploper SVVN. Dat beloofd nog alle spanning voor een periodekampioenschap.