Sportberichten


Plaatsing  
 
09-10-2013  

The Red Engine nog op 3 Down Under

 

COOBER PEDY - Solar Team Twente ligt nog altijd op de derde plaats in de World Solar Challenge. Het team had wat kleine technische problemen als gevolg van de sterke wind. Toch wist The RED Engine de nummer vier, Stanford University, achter zich te houden. De voorsprong op Stanford is wel geslonken. Twente en de andere topeams ondervinden vooralsnog alleen kleine problemen door de windstoten. Wel crashte de zonneauto van University of Michigan nadat een windstoot er vat op kreeg. Twente heeft in de afgelopen dagen rekening gehouden met slechter weer. Ze vertrekken daarom morgen met een gevulde batterij.

Solar Team Twente moest in de ochtend enkele minuten stoppen om een wielkap vast te maken. Deze was los komen te zitten door de harde wind. De auto van Stanford kon hierdoor inlopen op The RED Engine. Twente was snel genoeg weer op gang om de nummer vier daarna voor te blijven. Aan het eind van de vierde racedag behoudt The RED Engine een voorsprong op Stanford. Nummers één en twee Delft en Tokai wisten hun voorsprong op de rest van de deelnemers verder te vergroten.

Windstoten
Waar Solar Team Twente en de andere teams uit de top drie alleen enkele stops moesten maken, is het met andere teams slechter gesteld. De wind teisterde vooral het team van University of Michigan, dat vlak bij de controlepost Coober Pedy van de weg werd geblazen. Er vielen geen gewonden, maar Michigan staat voorlopig stil om de schade te bekijken en probeert morgen weer te starten.

Reserves
Solar Team Twente is optimistisch over de laatste racedag morgen. Verwacht wordt dat de hoeveelheid bewolking zal toenemen, wat betekent dat de teams grotendeels op hun accu zullen moeten teren. Strateeg Antoni Brentjes: “We verwachten dat het morgen alles behalve een solar challenge zal zijn met regen en veel wind. Dankzij onze luchtmachtmeteoroloog Peter Korevaar hebben we ons hierop goed voor kunnen bereiden en kunnen we morgen flink doorrijden”.

Archief
Terug naar vorige pagina