Sportberichten


Plaatsing  
 
06-10-2013  

Nederlandse teams aan kop in Solar Challenge


The Red Engine in de Pits kort voor het vertrek te Darwin.
Foto: Joost van Baars
 

DARWIN – De Nederlandse teams van de Universiteit Delft en Universiteit Twente liggen aan kop in de Solar Challenge een race op zonenergie dwars door Australië van Darwin naar Adelaide een afstand van ruim 3.000 km. De Tukkers reden een gemiddelde van 82 km per uur en waren 26 minuten langzamer dan de Delftenaren.
Toch kijken de Tukkers vooruit, want er wordt minder zon verwacht en The Red Engine verbruikt minder stroom dan de concurrenten uit Delft.
In de zogenaamde Cruiserklasse doen de Nederlanders het ook goed. Daar leidt het team van de Universiteit Eindhoven.

Raceverloop
Om 8:35 begon coureur Lot Jeurink aan de race van Darwin naar Adelaide. Al snel wist The Red Engine de teams in te halen die hoger gekwalificeerd stonden. Bij de eerste controlestop in Katherine kwam het team als eerste over de streep. Deze stop ligt op 321 kilometer van de start en Solar Team Twente kwam hier omstreeks 12:30 aan. Na de stop was het aan Erik Krämer om verder te racen. Omstreeks 14:00 werd Solar Team Twente ingehaald door het Delftse team, dat hard van start ging. De voorspellingen ’s ochtends bleken waar te zijn, ’s middags was er wat sluierbewolking. The RED Engine heeft ‘s middags behouden de race uitgereden en heeft op het eind van vandaag controlestop twee bereikt. Deze stop ligt op 633 kilometer van de start.

Fotoreportage: Joost van Baars

 

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina