23-09-2013

Luctor, PH, Almelo en Heracles winnen

ALMELO – In de eerste klasse E pakte promovendus Luctor et Emergo de eerste volle winst tegen het bezoekende Achilles ’12. Basut, Van Tellingen, Kerr en Ten Hoeve tekenden voor de doelpunten waardoor Achilles stijf onderaan staat met o punten, 2 doelpunten voor en 11 tegen. De Almeloërs kenden ondanks de voorsprong in de eerste helft een wat mindere fase maar doelman Barends hield zijn doel schoon en hielp zijn ploeg uit de dip. Na rust werd Achilles eenvoudig weggetikt en liep de score op naar dik verdiende een 4-0 zege.
PH Almelo heeft in de tweede klasse J de leiding overgenomen door Sportclub Enschede met een 3-0 nederlaag huiswaarts te sturen. Weenink, Wennink en Nijmeijer scoorden voor PH. Sportclub liet in de openingsfase de kans op het eerste competitiedoelpunt liggen.
In de derde klasse A had MVV’29 een pittige middag tegen DSVD door een snel opgelopen achterstand. Het duurde tot in de blessuretijd voordat de Harbrinkhoekers via een penalty door Sand langszij kwamen.
Rksv Bornerbroek verloor thuis van Wilhelminaschool met 0-2. De openingstreffer kwam door een verdedigingsfout waarna een voorwaarts spelend Bornerbroek teveel gaten liet vallen en de Hengeloërs de zege konden veilig stellen
Sv Almelo pakte in de vijfde klasse A onder de nieuwe trainer Addy Arjaans de eerste winst in de uitwedstrijd tegen Manderveen. Vooral Kok was met 3 treffers op dreef. Perik tekende voor de 4e Almelose treffer en Kuipers maakte de eretreffer voor de thuisclub (1-4). La Première verzaakte opnieuw en verloor thuis met 2-0 van Langeveen. Avc Heracles behaalde na twee eerdere nederlagen nu de volle winst tegen het bezoekende DTC ‘07 dat met een 5-1 nederlaag huiswaarts kon. De doelpuntenmakers waren: Sirin 1-0, Brunninkhuis 1-1, Sirin 2-1, Hendriks 3-1 (pen.), Sakru 4-1 en Bruns 5-1.