Sportberichten


Plaatsing  
 
13-09-2013  

Nederland wint volley-interland van Frankrijk

 

ALMELO - Het Nederlandse volleybalherenteam heeft de interland tegen Frankrijk in de topsporthal IISPA te Almelo met 3-2 in sets weten te winnen. Ook de twee voorafgaande oefenwedstrijden tegen het Franse team in Zwolle en Groningen werden met dezelfde cijfer winnend afgesloten.
Oranje begon met Nimir Abdelaziz als spelverdeler, Niels Klapwijk op de diagonaal en Thoma Koelewijn en Wytze Kooistra in het midden. Bondscoach Edwin Benne koos Jeroen Rauwerdink en Jelte Maan als passer/lopers en zette Gijs Jorna als libero neer, kortom het team dat ook als basis kan worden gezien voor het EK dat over een week in het Deense Herning plaats vindt.

In de eerste set namen de Fransen een puntje voorsprong en dat ging zo tot het 15e punt gelijk op. Bij de opslag van Jeroen Rauwerdink kwamen de Fransen onder druk te staan en begon het aan Nederlandse zijde te lopen. Kooistra en Maan blokten een Franse aanval, Rauwerdink sloeg zelf een ace en ook Abdelaziz zette een punt zodat de Fransen tegen een 17-15 aankeken. Daarna liep de score gelijk op en pakte het Nederlandse team de eerste set uiteindelijk met 25-21

De mannen van coach Benne begonnen vervolgens voortvarend aan de tweede set en namen al snel een 8-5 voorsprong. De concentratie verslapte en de Fransen kwamn zelfs weer voorbij met een 9-10 tussenstand. Het was Klapwijk die zijn teamgenoten weer op het goede spoor kreeg door zelf voor 17-13 te zorgen waarna de tweede set geroutineerd werd uitgespeeld (25-21).

De derde set liep het Nederlandse team feitelijk lopen. Dar kon ook de inbreng van de Nijverdaller Thijs ter Horst weinig aan veranderen, zodat de Fransen deze set pakten met 19-25.
De vierde set toonde het zelfde spelbeeld. De Fransen speelden fanatiek en het team van coach Benne liet steken vallen zodat ook deze set naar de Fransen ging met 19-25

In de beslissende vijfde set zette het Nederlandse team een tandje bij en liep het uit naar 6-3 met de harde klap van Kooistra. Het publiek ging er voor zitten en zag lange rally’s waarbij de Fransen pas bij 14-14 langszij kwamen. De Fransen kwamen zelf met 16-17 op matchpoint maar via een goed blok werd dat weggewerkt. Het was Kooistra die op matchpoint de beslissende klap gaf tot set (22-20) en match.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (71 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina