Sportberichten


Plaatsing  
 
15-08-2013  

Profronde Almelo ondervindt concurrentie

 

ALMELO – De Profronde van Almelo ondervindt qua deelnemersveld normaliter altijd al de de concurrentie van de Vuelta maar krijgt dit jaar ook te maken met de concurrentie van de nieuwe koers Rotterdam – Antwerpen en de dagkoers Veenendaal – Veenendaal. Die laatste koers stond op omvallen maar gaat te elfder ure alsnog door en is evenals de Profronde van Almelo op vrijdag 23 augustus.

Veenendaal – Veenendaal leek het financiële plaatje niet rond te krijgen door o.a. het afhaken van de Rabobank als hoofdsponsor maar de nieuwe koersdirecteur Thijs Zonneveld wist het tij te keren door nieuwe sponsors aan te trekken en het koersplan enigszins aan te passen. Ook gaat de koers later op de dag van start en dat betekent dat renners moesten afhaken voor het rondje rond de kerk in Almelo omdat hun teams prioriteit aan de koers in Veenendaal gaven.

Wie wel naar Almelo komen en het 30 koppen tellende rennersveld vullen zijn o.a. meervoudig NK Lars Boom van de Belkin formatie, NK tijdrijden ‘Ut Beest’ Lieuwe Westra van Vacansoleil Cycling Team dat eveneens in problemen is door het afhaken van de hoofdsponsor en wellicht ook nog Pieter Weening van Orica-Green Edge, de laatste Nederlander die etappes won in de Tour de France en de Giro d’Italia. En zij krijgen – zeer waarschijnlijk – nog meer concurrentie. Verheugt in Almelo is men bovendien op de komst van Leon van Bon, die op z’n 41e in Almelo afscheid neemt als profrenner. ‘De man is een groot wielrenner en hij heeft de Profronde Almelo heel erg vaak gereden. In die zin hoort Van Bon echt bij de Profronde Almelo’, aldus bestuurslid Guido Eggermont.

De Profronde wil verder ook Nicky Terpstra en Maarten Tjallingii naar Almelo halen. Ze krijgt daarover in de dagen voor de ronde, uitsluitsel. Er is bovendien nog kans dat publiekslieveling Bram Tankink in Almelo meefietst. Dat laatste hangt af van een gebeurtenis die niets met wielrennen te maken heeft. Tankink’s vrouw verwacht rond de 23e een baby. Alleen als de geboorte van zijn kind zich aandient op de dag van de Profronde, is de gewezen Haaksbergernaar er niet bij. Anders verschijnt ook hij aan de start. Verder heeft de Profronde de beste jeugdrijders van dit moment uitgenodigd voor het evenement, zodat de aanstormende talenten hun krachten eens kunnen meten met de toppers van nu.
Zeker lijkt, dat men Almelo in de komende dagen nog wel een aantal bekende namen zal lanceren want de gewoonte in Almelo is om reeds gecontracteerde renners gefaseerd te publiceren!

Archief
Terug naar vorige pagina