04-08-2013

Heracles onderuit bij Vitesse met 3-1

ARNHEM – Heracles Almelo heeft in het Gelredome niet voor een verrassing kunnen zorgen bij de competitiestart. Vitesse won onder het trainersduo Peter Bosz / Hendrie Krüzen met 3-1 van hun oude club Heracles Almelo. Matthew Amoah kwam bij de Almeloërs in de tweede helft in actie en scoorde vlak voor tijd de tegentreffer tegen zijn oude club Vitesse waar hij van ’98 t/m ‘06 maar liefst 72 doelpunten scoorde.

Met Linssen op links, Rosheuvel op rechts en Kangaskolkka als spits, stond bij Heracles een volledig nieuwe voorhoede op het veld. Vitesse miste de geschorste de geschorste oud-Heraclied Vejinovic en de geblesseerde Reis maar bleek desondanks in de eerste helft een maatje te groot hoewel de eerste kans voor de Almeloërs door Linssen werd gemist na door Bruns fraai te zijn gelanceerd. Diezelfde Bruns kreeg even later de beste kans maar Veldhuizen hield het doel schoon en Van Aanholt bracht op de doellijn redding na de rebound van opnieuw Linssen met het hoofd te keren.
Vitesse combineerde er echter lustig op los en heerste feitelijk de eerste vijfentwintig minuten zonder tot grote kansen te komen. Pas na een half uur pakten de Arnhemmers de verdiende voorsprong toen ex- Feijenoorder Leerdam de rebound van Janssen achter doelman Pasveer in het doel tikte. De Heraclieden waren vervolgens even van slag en binnen vijf minuten kon Pedersen simpel de 2-0 laten aantekenen op aangeven van Qazaishvili. Toen kort daarop Dorda in de fout ging met een klungelige balaanname, stond Ibarra op de goede plek maar hij mistte op een haar het doel van de uitkomende Pasveer.
Heracles wist daar aanvallend weinig tegenover te stellen, zij het dat Bruns met afstandsschoten nog enigszins gevaarlijk werd en doelman Veldhuizen nog net een schot over de lat wist te tikken waarmee hij de aansluittreffer voorkwam.

Na rust werden Duarte en Amoah ingebracht aan Almelose zijde en werd achterin meer risico genomen. Het leidde tot kansen over en weer waarbij doelman Veldhuizen de Almeloërs herhaaldelijk dwars zat en Pasveer een paar keer geluk had dat het vizier van de Arnhemmers niet scherp stond. Tien minuten voor tijd vonniste Ibarra de Heraclieden definitief door de derde Arnhemse treffer achter Pasveer te deponeren. Ibarra en Havenaar lieten vervolgens opgelegde kansen liggen en Amoah scoorde in blessuretijd de eretreffer.

Vitesse - Heracles Almelo 3-1

1-0 Kelvin Leerdam (27), 2-0 Marcus Pedersen (31), 3-0 Renato Ibarra (82), 3-1 Matthew Amoah (90+1)

Fotoreportage: Harry Broeze