Sportberichten


Plaatsing  
 
13-04-2013  

Nacompetitie dreigt na nederlaag Heracles


Everton met een gave actie.
 

ALMELO – Voor Heracles Almelo wordt de nacompetitie een reele optie na de thuisnederlaag tegen FC Groningen. Tegen de verdedigend ingestelde Groningers kon de ploeg van trainer Peter Bosz geen potten breken. Trainer Bosz had te Wierik en Gouriye buiten het team gelaten ten gunste van Schenkeveld en Everton Ramos da Silva. Ook Thomas Bruns stond weer in de basis na zijn schorsing en verving de geblesseerde Duarte.

In de eerste helft probeerde Heracles het wel maar doelman Bizot stond telkens op de goede plek wanneer Heracles enigszins gevaarlijk werd door schoten van Da Silva en een kopbal van Paljic. Aan de andere kant kon Pasveer niet klagen toen een vrije trap van De leeuw op de lat uiteen spatte.

Het publiek dat deze avond niet verwende werd, moest lang wachten op een eerste doelpunt. Pas in de tweede helft viel er een doelpunt door David Texeira die goed anticipeerde op een lange uittrap van doelman Bizot.
De goed keepende Groningse doelman stond ook aan de basis van het tweede doelpunt middels een snelle spelhervatting. Thomas Bruns probeerde het tij te keren met een overtreding net buiten de zestien op Andraz Kirm, maar scheidsrechter Vink legde de bal op de stip waardoor Bacuna de Groningers in veilige haven kon loodsen.

Trainer Peter Bosz was kort in zijn commentaar: “ Wij speelden vlak, straalden te weinig uit en waren amper in staat om kansen af te dwingen. Het was gewoon niet goed genoeg. Bovendien zijn wij niet in staat om de nul te houden. Wij hebben te weinig kwaliteit voor de play-offs voor Europees voetbal. Het is reëel om naar onderen te kijken.”
Daarentegen straalde zijn opponent Maaskant na drie overwinningen op rij en dat is precies wat Heracles nodig heeft om uit de gevarenzone te blijven. In ieder geval kunnen de Heraclieden zich volgende week geen nederlaag veroorloven in de thuiswedstrijd tegen RKC.

Heracles Almelo - FC Groningen 0-2 (0-0)
0-1 David Texeira (62), 0-2 Leandro Bacuna (76/strafschop)

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie


Commentaren:
Bosz: ‘We kunnen op dit moment niet beter
Rienstra: ‘Er is geen vertrouwen
Bruns: ‘Volgens mij was het er buiten

Links:Uitslagen en stand eredivisie

Scheidsrechter: Vink
Geel: De Leeuw, Schet, Bruns

Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld (Te Wierik/84), Rienstra, Koenders, Dorda, Vejinovic (Navratil/73), Quansah, Bruns (Belterman/80), Paljic, Castillion, Everton.
FC Groningen: Bizot, Magnasco, Letschert (Kieftenbeld/85), Kwakman, Burnet, Bacuna, De Leeuw (Ajilore/77), Lindgren, Schet (Zeefuik/55), Texeira, Kirm.

Fotoreportage (23 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina