Sportberichten


Plaatsing  
 
07-04-2013  

GV Omhoog presteert in aanloop naar NK Jazz

 

KAMPEN - Zaterdag vond in Kampen een van de vijf voorrondes NK jazzdans plaats. Namens GV Omhoog uit Wierden namen de vijf jazzselecties hieraan deel. De jongste selectie mocht in het ochtendprogramma voor het eerst meedoen aan een echte wedstrijd. In de D-categorie t/m 9 jaar werden deze onervaren meisjes van trainster Janien Hagen 6e. Met het oog op de toekomst was deze wedstrijd een prima ervaring.
De C-selectie t/m 13 jaar, eveneens onder leiding van Janien Hagen, werd in een groot deelnemersveld 5e. Gezien het feit dat de gemiddelde leeftijd van deze groep op zo`n 10 jaar ligt, is deze prestatie zeer aanvaardbaar.

De B-selectie t/m 16 jaar gaf heel duidelijk haar visitekaartje af. Met een prachtig uitgevoerde dans was de 1e plek dik verdiend. Even later gold hetzelfde voor de B-selectie 16 t/m 19 jaar. Met ruim drie punten verschil ten opzichte van de nummer twee stond ook deze selectie op de hoogste trede van het podium. Beide B-selecties worden getraind door Annelies Pijnappel.

Tegen het einde van de voorronde was het de beurt aan de A-selectie 20+. Deze ervaren meiden van trainster Janien Hagen kregen de zaal stil. Vol bewondering werd het publiek tot het eind toe geboeid. De jury had blijkbaar dezelfde mening. Met uitzonderlijke cijfers werd ook deze selectie 1e.

Nog twee voorrondes met de nodige concurrenten te gaan in het land. Daarna kan de balans worden opgemaakt en zal duidelijk worden welke teams zich gekwalificeerd hebben voor het NK jazz op 15 juni in Ahoy Rotterdam.
Tekst en foto: Peter Bolink

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina