Sportberichten


Plaatsing  
 
30-03-2013  

Menwedstrijden Achter’n Bos in Rijssen

 

RIJSSEN – Manege Achter ’n Bos in Rijssen vormt op tweede paasdag het decor voor alweer de dertiende editie van de samengestelde menwedstrijden voor de klassen 1 tot en met 3. Naar schatting zeventig menners zullen vanaf 8.30 uur weer van de partij zijn tijdens hun eerste buitenevenement waar ze punten kunnen verdienen voor de strijd om het nationaal kampioenschap. Buiten de sport om zijn er ook voor kinderen diverse activiteiten die een bezoek aan de accommodatie van topmenner Herman ter Harmsel de moeite waard maken.

De deelnemers komen uit heel Nederland en voor een deel zelfs uit Duitsland. Ze strijden in de categorieën één-, twee en vierspannen, zowel bij de paarden als bij de pony’s. Onder hen regionale toppers als Dennis Peters, Marijke Hammink, Jan Greve en thuisrijder Antonie ter Harmsel. Buiten mededinging komen ook Herman ter Harmsel met zijn vierspan en mogelijk de tweespancoryfeeën Tom Engbers en Raymond Letteboer in actie in Rijssen. Zij acteren al op het hoogste niveau, in de klasse 4.

Om het geheel in goede banen te leiden voor de deelnemers ongeveer evenveel vrijwilligers nodig. Ze worden onder meer ingezet als hindernishulpen, wegafzetters, beveiligers en verkeersregelaars.

Rond 17.00 uur is er een roofvogelshow, overdag kunnen de kinderen zich vermaken met onder andere ponyrijden en een springkussen.

Archief
Terug naar vorige pagina