Sportberichten


Plaatsing  
 
05-03-2013  

Mee met Eurosped TVT naar het mooie Sneek?

 

Wilt u graag mee? Kijk dan op www.eurosped-tvt.nl en lees hieronder alvast de voorbeschouwing van coach Jan Berendsen.

Na de vorige keer een lans gebroken te hebben voor een bezoek aan Sneek, pakken we het deze keer anders aan. We stoppen onze supporters gewoon in een bus en rijden ze naar Sneek. We zorgen dat we er op tijd aankomen, zodat de Twentse bezoekers nog even een rondje Sneek kunnen maken. De ouders van Antoinette fungeren natuurlijk als stadsgids omdat ik niet beschikbaar ben.
Na een fijne wandeling door het centrum kunnen ze dan de wedstrijd tussen de nummer 3 en 4 van de Dela Eredivisie bijwonen. Een wedstrijd die bol zal staan van de spanning en kanshebber is voor de wedstrijd top tien van Vizier op Volleybal. Het vreemde aan deze wedstrijd is natuurlijk dat wij in het afgelopen weekend VC Sneek op de ranglijst hebben ingehaald. Toen wij op 15 december na vier nederlagen op rij op 9 punten stonden en VC Sneek op 25 punten kon niemand bevroeden dat we nog geen drie maanden later dat gat overbrugd zouden hebben en zelfs al een puntje uitgelopen zijn.

Na het afgelopen weekend, waarin wij natuurlijk een gemakkelijker programma hadden, moest VC Sneek achtereenvolgens uit naar Weert en thuis tegen Sliedrecht Sport. Dat dit echter geen enkel punt zou opleveren, was van te voren door niemand verwacht. Zeker in de eigen sporthal is VC Sneek altijd erg moeilijk te verslaan, wij kunnen dat uit ervaring bevestigen.
De wedstrijd van a.s. zaterdag is lastig te voorspellen. Het team van Petra Groenland zal erg getergd zijn en er wordt deze week gepraat maar vooral furieus getraind. De speelsters zijn tot in hun tenen gemotiveerd om voor eigen publiek een prima prestatie neer te zetten en willen natuurlijk plaats 3 terugpakken.

Ons bevalt het goed op het ereschavot. We zijn VC Sneek nipt voorbij en zien vrij ver voor ons Irmato VC Weert en al een eind uit het zicht is Sliedrecht Sport, die hun kampioensdansje al aan het oefenen zijn voor het weekend van 13 april of daar in de buurt.
Al met al wordt het voor ons een traditioneel moeilijk potje in de Sneeker sporthal. Echter met behulp van onze groeiende en steeds fanatieker worden supportersschare, gaan wij in ieder geval een prestatie neer zetten die in lijn is met afgelopen weekeinde. Volleyballen zoals we kunnen, gaan voor elke bal, de zware krachttraining omzetten in positieve energie, samen knokken tot het laatste fluitsignaal en ons nooit gewonnen geven al staan we achter. Trouwens grappig om te lezen dat we volgens de stukjes schrijver van Alterno een scheidsrechterlijke dwaling nodig hadden om te winnen. Zo zie je maar weer dat beslissingen van scheidsrechter door de twee partijen verschillend geïnterpreteerd worden. Voor de een ‘n fout van de scheidsrechter volgens de ander die van de lijnrechter. Net mensen die scheidsrechters!

Tot in Sneek of achter de livescore,

Groet, Jan Berendsen

 

Archief
Terug naar vorige pagina