23-02-2013

Eurosped TVT pakt draad weer op met zege

ALMELO - Na elf overwinningen op rij en een nederlaag in de NEVOBO-bekerfinale, pakte Europsped TVT de draad weer op met een knappe overwinning in vier sets op het Limburgse VC Weert. In het begin van de dubbele competitie bleken de winnaars van de Supercup en de beker in 2012 nog te sterk voor de vrouwen van coach Jan Berendsen, maar nu waren de Limburgse dames in de Almelose topsporthal IISPA duidelijk de mindere.
In de eerste set werd gedegen gespeeld met veel druk naar voren zodat VC Weert steeds achter de feiten aanliep en de Almelose ‘meiden’ de set binnenhaalden met 25-21.
In de tweede set deed men er nog een tandje bovenop en kwam VC Weert er feitelijk niet aan te pas. Daar brachten twee time-outs ook weinig verandering in en pas bij 23-13 konden de Limburgers ietsje dichterbij kruipen maar de overwinning ging met 25-16 ruimschoots naar Eurosped TVT. ‘De eerste twee sets waren van een zeer goed niveau’, merkte coach Jan Berendsen er na de wedstrijd over op.
In de derde set kon Eurosped TVT de concentratie niet vasthouden en ging de set onnodig naar VC Weert met 21-25 waardoor er ook nog een vierde set nodig was om de strijd te beslechten. Met 25-21 werd die set en de overwinning op het tweede in de competitie staande VC Weert binnengehaald terwijl in het naastgelegen Polman Stadion Heracles Almelo begon aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Eurosped TVT – Weert 3-1 (25-21, 25-16, 22-25, 25-21)
Scores Eurosped TVT: Ilse Oude Luttikhuis 20, Kirsten Oude Luttikhuis 19, Marlou Sommer en Antoinette Posthuma beiden 14.

Eerder deze week contracteerde Eurosped TVT ook het 15-jarige Drentse talent Lieke Streutker. De 1,87 meter lange Coevordense speelde voordien bij tweedeklasser Thrianta in Schoonerbeek. Coach Berendsen selecteerde haar uit een groep van 39 talenten die in december in actie kwamen tijdens de Volleybal Academie Dagen in de IISPA.
Tegen VC Weert werd ze nog niet ingezet, maar naar verwachting komt zij deze competitie nog wel aan de bak.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Hier een terugblik van speelster Annelin Pasveer

Om 17:00 werd er in de Iispa weer gefloten voor de eerste service. We gingen goed van start en domineerde in de eerste set. Weert kon het ons niet moeilijk genoeg maken en kon niet voorkomen dat de eerste setwinst naar ons ging met 25-21. Desondanks waren er voor ons een aantal punten die beter konden, met name serverend en passend.
In de tweede set bleven wij domineren. Met name Ilse en Kirsten Oude Luttikhuis waren weer goed op dreef en sloegen de ballen er weer vol overtuiging in. We konden ons eigen spel spelen en Weert kon hier ook in deze set niks tegen in brengen. De set ging vrij gemakkelijk naar ons met een stand van 25-16.
Nog 1 set! Dat was ons doel, de eerste twee sets gingen vrij gemakkelijk en we wilde de derde set natuurlijk ook winnen. Helaas was dit niet het geval. Weert kwam wat meer in de wedstrijd en maakte minder fouten dan in de eerste twee sets. Bij ons liep het allemaal wat moeilijker in deze set. Aanvallend hadden we een dip en Weert profiteerde hiervan. De set ging met 25-22 naar Weert.
De vierde set hadden wij het weer beter op de rit. Zowel aanvallend en blokkerend waren wij het betere team. Serverend was Weert de betere, maar in de vierde set kon Weert dit wapen niet gebruiken om het ons moeilijk te maken. De vierde set ging met een 25-21 naar ons en dit betekende een 3-1 overwinning op Weert!
Na een zwaar weekend en enorme teleurstelling vorige week, hebben wij ons erg goed herpakt en een begin gemaakt aan de volgende serie overwinningen. We hebben nu laten zien dat we van elk team in de competitie kunnen winnen en we zijn zeker van plan om deze lijn nog verder door te zetten. Volgende week zaterdag spelen wij om 20:00 in Apeldoorn tegen Alterno. Natuurlijk hopen wij dan weer op uw komst en steun. Kunt u dan niet? Niet getreurd, want de volgende dag(zondag) spelen wij weer thuis. Lycurgus uit Groningen is dan onze tegenstander. Dus hopelijk tot volgend weekend!