16-02-2013

Heracles speelt gelijk in Breda

Rienstra kopt door en Everton kopt in - Foto: Harry Broeze

BREDA – Heracles Almelo kwam in Breda tegen NAC niet verder dan een gelijkspel. Everton zette de Heraclieden nog wel op een snelle voorsprong, maar ten Voorde tekende voor de gelijkmaker (1-1).
Het was Heracles dat het beste van start ging en veelvuldig de aanval zocht terwijl NAC zeker in het eerste half uur zeker nog niet op dreef was. Het was Everton die in de elfde minuut de bal achter doelman ten Rouwelaar kopte nadat Rienstra de corner op maat van Vejinovic doorkopte. Daarna volgde een opgelegde kans voor Luijckx om NAC weer langszij te brengen maar Pasveer stonde op de goede plek waardoor hij de kopbal van de NAC-verdediger kon pakken.
Aan de andere kant verzuimden Vejinovic en Gouriye in een scrimmage de voorsprong te vergroten en schoot Gouriye vlak daarop nipt naast na door Everton op maat bediend te zijn.
Toen vlak daarop Rienstra en Hadouir ongelukkig met elkaar in botsing kwamen, moest Hadouir per brancard het veld af, waardoor Elson Hooi zijn vervanger werd.
NAC zette gelijk een tandje bij en besefte dat alleen vechtlust hen de Almeloërs van het lijf hield. Lurling gaf het voorbeeld en schoffelde Duarte onderuit, waardoor geel zijn deel werd. Toch behield Heracles tot de rust de voorsprong mede omdat Buijs in blessuretijd oog in oog met Pasveer het doel miste.

Na rust begon NAC wederom met grote inzet en Lurling poogde vergeeft enkele keren doel te treffen. Bij één poging zouden de beelden de wereld zijn over gegaan als de bal niet op maar in het doel was beland. Pasveer klungelde ver buiten het strafschopgebied met de bal aan de voet en schoot de bal naar voren waar bij de middenlijn Lurling de bal onderschepte en meteen op het lege doel van Pasveer schoot.
Het was ten Voorde die de Bredanaars wel de gelijkmaker bezorgde door onberispelijk de vrije trap van Buijs in te koppen achter de kansloze Pasveer. Trainer Bosz bracht Koenders in voor de minder uit de verf komende Vejinovic waardoor verdedigend meer rust ontstond en zelfs weer enkele goede kansen volgden via afstandsschoten van Vujicevic en Duarte en maar net het Bredase doel van de kansloze ten Rouwelaar misten. De laatste kans van de wedstrijd was voor Lurling die met een puntertje Pasveer trachtte te verschalken, maar ook nu wist Pasveer dat te verhinderen.

Trainer Peter Bosz kon leven met een gelijkspel net als zijn collega Nebojsa Gudelj die vond dat zijn team flink strijd had geleverd en mede daardoor het in het eerste half uur superieur spelende Heracles wist in te pakken.

NAC Breda - Heracles 1-1 (0-1)
0-1 Everton (11), 1-1 Ten Voorde (55)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)