02-02-2013

Heracles verspeelt winst in blessuretijd

KERKRADE – De eerste en laatste speelminuten waren cruciaal in het duel tussen Roda JC en Heracles Almelo. Al jaren weten de Heraclieden niet te winnen in de voormalige mijnstad en ook nu ging het in blessuretijd mis.
Al in de eerste minuut kwamen de Almeloërs op achterstand toen Everton in het eigen strafschopgebied de bal verprutste en de dekselse Malki de voorzet die volgde keurig afrondde (1-0). Binnen een kwartier kwamen de zwart-witten echter weer langszij toen gelegenheidsspits Vejinovic de voorzet op maat van de in de basis debuterende Vulicevic met het hoofd afronde (1-1). Heracles had het betere van het spel en er kwamen kansen aan beide zijden. Malki zag een schot in het zijnet belanden van het doel van Pasveer, een kopbal van Thomas Bruns eindigde op de paal van het Limburgse doel, maar de voorsprong voor de Heraclieden kwam nog voor de rust toen Gouriye de diagonale voorzet van Dorda in eens op de slof nam en doelman Kurto het nakijken gaf (1-2).

Vlak na rust liet Vujicevic zijn eerste doelpunt voor Heracles aantekenen door een vloeiende aanval over meerdere schijven prima af te ronden (1-3). Roda-trainer Ruud Brood had al de gehuurde Frank Demouge ingebracht om de verdediging van Heracles onder druk te zetten. Een schot van hem werd door Pasveer onschadelijk gemaakt. Demouge bleef rommelen en vooral de lange bal werd daarmee het wapen van de Limburgers die voetballend tekort kwamen. Malki produceerde een omhaal die Pasveer nog wel wist te pareren maar de rebound van Danilo was voor hem onbereikbaar (2-3). Steeds meer lange ballen stookten onrust in de Almelose defensie. Een vrije trap van oud- Heraclied Fledderis ging nipt voorlangs en de zege leek binnen toen de blessuretijd begon. Een diagonale vrije trap van opnieuw Fledderus werd echter door Dorda licht met het hoofd beroerd waardoor de bal onbereikbaar voor Pasveer in het doel belandde (3-3) en de zeker lijkende winst alsnog werd weggegeven.

Trainer Peter Bosz was teleurgesteld omdat de eerste zege in jaren in Kerkrade opnieuw misging. ‘Toen Roda opportunistisch ging spelen, hebben we te weinig gevoetbald. Dat deden we in de eerste helft veel beter en dat kunnen we ook want we hebben goede spelers’, aldus een zuur kijkende Bosz.
Zijn opponent Ruud Brood was wel dik tevreden. ‘We hebben al eerder laten zien dat we uit verloren positie terug kunnen komen’, aldus Brood.

Roda JC – Heracles Almelo 3-3 (1-2)
Scores: 1. Malki 1-0, 15. Vejinovic 1-1, 41. Gouriye 1-2, 46. Vujicevic 1-3, 59. Danilo 2-3, 90+2. Dorda (e.d.) 3-3.