22-12-2012

Puntendeling Heracles en PEC Zwolle in derby

Armenteros maakte de enige treffer voor de Almeloƫrs.

ALMELO - Heracles Almelo is in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen provinciegenoot PEC Zwolle. De eindstand was al binnen een half uur bereikt. Trainer Peter Bosz deed bovendien geen beroep op Marko Vejinovic wegens disciplinaire reden.

Heracles - dat in de eerste helft het initiatief pakte - wist al na een kwartier het doel te vinden. De eerste kans voor Heracles was direct raak: Samuel Armenteros scoorde op aangeven van Lenin Duarte. Lang duurde deze voorsprong niet; Youness Mohktar schoof de bal - na een 'mislukt' schot van Arne Slot - in de verre hoek langs Remko Pasveer. Vlak voor rust had Zwolle de kans om op voorsprong te komen; Wiljan Pluim's inzet stuitte echter op het bovenbeen van Pasveer.

In de tweede helft had PEC Zwolle de grootste kansen via Fred Benson, Rochdi Achenteh en Wiljam Pluim. Zij faalden echter door goed keeperswerk van Remko Pasveer. Heracles was niet bij machte om echte kansen te creëren, en mocht uiteindelijk blij zijn met een punt.
Een vrije trap van Lenin Duarte werd gered door PEC' doelman Diederik Boer. De laatste mogelijkheid werd - tot opluchting van de Heraclieden - voorlangs geschoten door Rochdi Achenteh.

Heracles - PEC Zwolle 1-1

1-0 Armenteros (15,)1-1 Mokhtar (27)

Fotoreportage (onderaan): Alexander Kamp