15-12-2012

Eurosped TVT opnieuw te sterk voor Alterno

Ilse Oude Luttinkhuis (8) in actie. Annelin Pasveer(4) en
Antoinette Posthuma(3) kijken gespannen toe.

ALMELO – De volleybalsters van Eurosped/TVT hebben opnieuw weten te winnen van Alterno Apeldoorn. In de IISPA won het team van coach Jan Berendsen met 3-1. In de eerste set kwam de ommekeer door een haast onmogelijke redding van Wieneke Eggermont door een lage bal nog in het spel te houden tijdens een rally en Eurosped TVT niet alleen die rally won maar ook het breekpunt creeerde voor een 25-10 setwinst.
In de tweede set leek het Almelose team wel de weg kwijt. Er werd onnauwkeurig en vooral slordig gespeeld waardoor Berendsen bij 8-17 al door zijn twee time-outs heen was. Alterno wist deze set dan ook gemakkelijk op haar naam te schrijven met 13-25.
In de derde set hielp bij 1-1 de geconstateerde opstellingsfout bij Alterno een handje waardoor Eurosped TVT gemakkelijk kon uitlopen naar een voorsprong. Bij 9-6 wist Florieke Eggermont nog een bal te halen dwars door de reclameborden, maar dat mocht in de rally niet baten omdat Alterno het punt scoorde. Het was Janine Stoeten die het op de heupen kreeg en flink scoorde waardoor de derde set weer werd gewonnen met 25-13 en de voorsprong in sets weer een feit was. Daarmee was ook het verweer van Alterno gebroken, want in de vierde set liep het Almelose team snel uit naar een voorsprong via o.a. Kirsten Oude Luttikhuis die eveneens de eindtreffer voor haar rekening nam 25-14. Een verdiende vier-sets overwinning waar coach Berendsen m.u.v. de tweede set met genoegen naar terug kan kijken.

Eurosped/TVT – Alterno 3-1
(25-10, 13-25, 25-13, 25-14)
Scores: F. Eggermont 5, Posthuma 6, K. Oude Luttikhuis 25, I. Oude Luttikhuis 21, Stoeten 13, Sommer 13.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle foto's)

Donderdag 20 december wacht Eurosped TVT de bekerwedstrijd in de 1/8 finale in Groningen tegen Energy Volley/Lycurgus. Op zaterdag 22 december moet Eurosped TVT opnieuw naar Groningen, maar dan voor de reguliere competitie.

Op 27/28/29 december valt er in de IISPA te genieten van volleybal op Europees niveau. SL Benfica, Euphony Asse Lennik, Landstede Volleybal en Tilburg STV zijn de deelnemers van de vierkamp heren op 28/29 december. Op 27 december spelen Landstede en Benfica een extra wedstrijd.
Voor supporters van Eurosped TVT is er een korting op de entreeprijs. Info: klik hier

Een terugblik van speelster Ilona ter Avest:

We speelden om vijf uur tegen Alterno uit Apeldoorn. Eerder dit seizoen hebben we deze wedstrijd winnend af kunnen sluiten, namelijk met 3-1. Zat er vandaag weer een winst voor ons in? Ja hoor, met een 3-1 winst wonnen we ook deze keer van Alterno.
We begonnen de eerste set meteen scherp en stonden binnen een paar minuten met 5-1 voor waardoor Alterno toch maar even een time-out nam. We konden dit goede niveau vasthouden en wonnen de set vrij gemakkelijk met 25-10. Nu ook de tweede set scherp beginnen en dit niveau doorzetten. Dit lukte jammer genoeg niet, waardoor wij nu met een achterstand begonnen en wij de fouten gingen maken. Onze servedruk werd minder en de set ging mede daardoor met 13-25 naar Alterno. Het begin van de derde set zorgde voor enige onrust door een verkeerde opstelling aan de kant van Alterno. Na enig overleg aan de wedstrijdtafel moest het gescoorde punt van Alterno terug en mochten wij gaan serveren. Weer hadden we aan het begin van de set een voorsprong en gaven deze ook niet meer uit handen. Goede servedruk en een goede pass zorgden voor een 25-13 winst. 2-1 in sets. Nu de laatste set nog winnen en de winst was binnen. Toen kwam Ilse aan serve en serveerde de bal op de netrand en gelukkig viel de bal bij Alterno op de grond. Dit deed ze niet een keer, nee dit doet ze gewoon even 4 of 5 keer. Dit waren een paar van de vele aces die deze wedstrijd geserveerd zijn. Door goed spel wonnen we ook deze laatste set met een stand van 25-14 en daarmee de wedstrijd met 3-1.  Hierdoor hebben we Dynamo weer ingehaald op de ranglijst en staan we nu op een zesde plek.
Onze laatste wedstrijd in de IISPA van 2012 is geweest maar donderdag spelen we voor de beker tegen Lycurgus en hopen door middel van deze wedstrijd een ronde verder te komen. Wie zich verveelt en zin heeft om een pot volleybal te zien, kom naar Groningen om ons aan te moedigen!