Nabeschouwing door speelster Antoinette Posthuma:

In een witte wereld reisden we voor de tweede keer in een week af naar Limburg.
Dit keer stond Weert op het programma. Weert had vorige week nog verassend verloren van SV Dynamo en hadden een Europacup in de Oekraïne gehad woensdag.
Wederom hadden we het gevoel dat we niet volkomen kansloos zijn. Iedereen kan in deze competitie van elkaar winnen. Na een busreis van 2 uur kwamen we in het donker aan in Weert.
De wedstrijd begon om 19.30. De eerste set gingen we goed van start. We begonnen met een voorsprong van 5-1 maar deze werd al snel ongedaan gemaakt door Weert. Onze pass lag niet helemaal goed waardoor we beperkt werden in onze aanvalsopties. Deze set ging verloren.
Ook de tweede set was er eentje met een voorsprong aan onze kant. Toch lukte het ons weer niet om dit vast te houden en ook deze ging verloren.
De derde set liep in het begin helemaal niet goed. Veel persoonlijke fouten van onze kant bracht Weert op een ruime voorsprong die we niet meer dachten te kunnen inhalen. Toen kwam Jeanine aan serve en met behulp van een paar aces van haar hand kwamen we toch nog terug. Het werd een spannend slot maar helaas toch in het voordeel van Weert. 3-0 verlies wederom voor ons.
De komende week willen we proberen te achterhalen waarom er niet uitkomt wat er wel in lijkt te zitten. We geven de moed niet op en hopen op een goed slot van het jaar 2012 waarin we nog 3 wedstrijden spelen. Volgende week Alterno thuis en daarna 2x Lycurgus uit, 1 x voor de beker en 1x voor de competitie.

We hopen op jullie steun!

Antoinette

WEERT – Irmato Weert was in de thuiswedstrijd tegen het Almelose Eurosped Top Volleybal Twente een maatje te groot. De volleybalsters van Irmato, dat tweede staat in de ranglijst, kwamen in de beide eerste sets wel op achterstand, maar de brutaal gestarte Almelose dames verspeelden die voorsprong al halverwege, omdat het teveel passfouten maakte en tevens te weinig servicedruk kon blijven uitoefenen. In de derde set ging het net andersom en nam Irmato een voorsprong en kwam Eurosped TVT weer dichtbij, maar het team van coach Jan Berendsen kon de druk niet handhaven zodat ook de derde set verloren ging.
Volgende week is voor Eurosped TVT het weekend van de waarheid aangebroken en speelt het twee thuiswedstrijden in de IISPA te Almelo. Op zaterdag 15 december tegen Peelpush dat vier punten voorsprong heeft en zondag 16 december tegen Alterno dat 3 punten voorstaat op het Twentse topvolleybalteam.

Irmato Weert - Eurosped/TVT 3-0
(25-18, 25-21, 25-22).
Scores Eurosped TVT: Marlou Sommer 12, Jeanine Stoeten 10, Ilse Oude Luttikhuis 10, Kirsten Oude Luttikhuis 9, Antoinette Postuma 7, Florieke Eggermont 1.