Sportberichten


Plaatsing  
 
07-12-2012  

Pech domineert duel Heracles tegen Utrecht


Lerin Duarte met een fraaie actie.
Foto: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Lat en paal in het Polmanstadion zaten Heracles Almelo in de weg voor een overwinning tegen Fc Utrecht. De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan grensrechter Richard Nieuwenhuis die vorige week zaterdag overleed na te zijn gemolesteerd door jeugdspelers van de Amsterdamse club Nieuw Sloten. De tragiek leidt wereldwijd tot reacties en ook de oud- internationals hebben besloten een benefiet te organiseren voor de nabestaanden.

Heracles Almelo voetbalde het eerste half uur dominant, maar de eerste grote kans deed zich pas na een kwartier voor. De Utrechtse doelman Ruiter wist echter de inzet van Overtoom nog net te beroeren, waardoor de bal tegen de lat belandde. Even later nam Heracles wel de leiding toen Duarte de rebound van de inzet van Everton tegen de touwen wist te werken. De toeschouwers zagen Heracles domineren maar zag ook dat Dorda de schlemiel werd toen een voorzet van Asare via zijn lichaam achter doelman Pasveer belandde. De Heraclieden raakten even het overwicht kwijt tot de lastige Mulenga geblesseerd uitviel en de rust aanbrak met een 1-1 stand.

Ook na de pauze een attractief spelend Heracles Almelo, maar in de afronding zat het niet mee. Na een kwartiertje schoot Vejinovic een vrije trap tegen de lat en tien minuutjes later zag Castillion zijn schot via lat en paal het veld weer in stuiteren en had doelman Ruiter dus voor de derde keer geluk. Zowel Utrecht als Heracles gingen daarna op jacht naar de overwinning zonder dat beide ploegen nog grote kansen creërden en scheidsrechter Bossen uiteindelijk met de 1-1 stand affloot.
Trainer Peter Bosz kon zijn mannen niet echt iets verwijten, zij het dat hij vond dat zijn jongens in de slotfase hadden verzuimd wat slimmer te spelen.
Trainer Jan Wouters was wel content met het gelijkspel omdat de Utrechters het al een paar jaar moeilijk hebben tegen Heracles en ook nu niet echt onder de druk van Heracles uitkwamen.

<< ‘Duarte in action’

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Heracles Almelo - Fc Utrecht 1-1
1-0 Lerin Duarte (19)
1-1 Christian Dorda (27/e.d.)

Commentaren:

Bosz: ‘Meer kansen moeten creëren
Wouters: ‘Heracles tweede helft beter
Thomas Bruns: ‘Tweede helft gedomineerd
Anouar Kali: ‘Complimenten voor verdediging

Arbiter: Bossen
Geel: Van der Maarel, Kali (beiden Fc Utrecht)

Opstellingen:

Heracles Almelo: Remko Pasveer, Thmoas Bruns, Ben Rienstra, Christian Dorda, Kwame Quansah, Marko Vejinovic, Willie Overtoom, Lerin Duarte, Geoffrey Castillion, Samuel Armenteros en Everton Ramos da Silva.
Fc Utrecht: Robbin Ruiter, Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn, Jan Wuytens, Dave Bulthuis, Adam Sarota, Nana Asare (87.Johan Martensson), Anouar Kali, Thomas Oar (77.Michael Zullo), Alexander Gerndt en Jacob Mulenga (34.Leon de Kogel).

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina