03-12-2012

Eurosped TVT twee keer onderuit

De nabeschouwing door spelverdeelster Florieke Eggermont:

ALMELO - Deze week stond een dubbel speelweekend op het programma. Zaterdag Sliedrecht thuis, zondag Peelpush uit.
Na een goede trainingsweek, begonnen we zaterdag dus tegen Sliedrecht. In het begin van de eerste set pakte Sliedrecht meteen een kleine voorsprong, maar we konden redelijk bij blijven. Door hun megasnelle aanvallen sloegen zij toch een ruim gat op het einde van de set: 19-25. De tweede set begonnen we sterker en liep het tot de 15 gelijk op. Dat konden wij niet vasthouden en we verloren de tweede set met 17-25. De derde set speelden we beter en scoorden we vooral veel via het midden. We stonden lang voor en het werd behoorlijk spannend, maar een paar rake klappen van Sliedrecht en eigen fouten van onszelf deden ons toch de das om. 24-26 en helaas 3-0 verlies. Geen tijd om te balen, gelijk de knop om naar zondag.

In Meijel begonnen we de eerste set een beetje afwachtend. De pass was matig, waardoor de aanvaller ook moeilijker scoorden. De eerste set verloren we met 25-21. De tweede set begonnen we sterk en scoorden we veel met onze service. Ook de buitenaan-valsters kwamen op dreef en scoorden er op los. Die set wonnen we met ruime cijfers: 18-25.Helaas konden we dit de derde set niet vasthouden. Passend ging het weer een stuk minder en ook verdedigend kwamen we tekort. De derde set verloren we met 20-25.
De vierde set was het wederom een rommeltje in de servicepass waardoor we Peelpush de ruimte gaven. Ook die set ging verloren, en daarmee verloren we de wedstrijd om voorlopig de 5e plek met 1-3.

Nu gaan wij ons focussen op de volgende wedstrijd die we spelen tegen Weert. Weert heeft afgelopen weekend verloren van Dynamo, dus wie weet kunnen wij ook stunten tegen Weert. Wij gaan er in ieder geval weer voor!