Sportberichten


Plaatsing  
 
10-11-2012  

Heracles de schlemiel na prachtduel tegen NEC


Samuel Armenteros tegen NEC, 3 keer raak, 2 keer telt.
Foto: Harry Broeze
 

NIJMEGEN – In een voor de voetballiefhebbers prachtige wedstrijd, werd Heracles Almelo in Nijmegen in de slotfase nipt verslagen door NEC. Driekwart van de wedstrijd dicteerde Heracles de wedstrijd en kon het aanspraken maken op de winst in een open duel met doelrijpe kansen aan beide zijden doordat beide teams volop op de aanval speelden. De voor Everton in de basis spelende Luis Pedro had in de beginfase na individuele acties al twee keer nip gemist, waarvan een schot op de paal, voordat Heracles dacht de leiding te nemen met een prachtige omhaal van Armenteros. De treffer vond echter geen genade bij scheidsrechter Sanders omdat een Nijmeegse verdediger zijn hoofd wat te ver vooruit stak.
Het waren de Nijmegenaren die het eerst doel troffen. Rienstra liet zijn man lopen en Pasveer reageerde te laat, waardoor Ten Voorde ongehinderd kon doorlopen om de corner van George in te koppen 1-0. Kort daarop had Platje de voorsprong kunnen verdubbelen maar hij miste. Heracles bleef met Vejinovic, voor de geschorste Quansah, naar voren voetballen waardoor NEC niet echt grip op de wedstrijd kreeg. Beide teams kregen echter kansen, Platje kwam een teenlengte te kort om binnen te tikken en aan de andere kant reageerde Babos subliem op een fraaie inzet van Armenteros.
Na de pauze kreeg Platje direct een niet te missen kans, maar hij faalde opnieuw. Dat deed niet Armenteros die de diepte was ingestuurd en met een mooie stift de uitkomende doelman Babos passeerde 1-1. De Almeloërs voerden de druk daarna nog meer op waardoor NEC feitelijk met de rug tegen de muur stond. Gouriye schoot nipt over en een inzet van Pedro werd getoucheerd waardoor deze in het zijnet belandde. Vlak daarop kwam de voorsprong toen Duarte op rechts ruimte creëerde om Overtoom te bedienen die vervolgens de bal op maat op het hoofd van Armenteros legde, om binnen te koppen achter de kansloze Babos 1-2.
NEC probeerde daarna de bakens te verzetten en slaagde daar ook gedeeltelijk in. Trainer Bosz bracht Geoffrey Castillion voor Ninos Gouriye om de druk in het doelgebied op te voeren maar NEC kwam toch langszij toen Te Wierik vlak voor de zestien een overtreding beging en Leroy George met een fraaie vrije trap doelman Pasveer kansloos liet. Vijf minuten later werd het zelfs 3-2 door weifelend optreden van de Heracles-defensie, waardoor Ten Voorde uiteindelijk matchwinner werd door de bal langs Pasveer te schuiven.
Heracles probeerde opnieuw langszij te komen via Duarte maar Armenteros toucheerde de inzet waardoor deze naast ging. Ook Pedro schoot miste geluk toen Babos zijn doelpoging nipt wist te pareren. De Nijmeegse doelman verdient de credits voor de overwinning want hij wist meerdere zeker lijkende doelpunten te voorkomen. Zo ook in blessuretijd toen hij een kopbal van de voor Pedro ingevallen Everton op sublieme wijze wist te pareren.

NEC-coach Pastoor was lovend over Heracles: ‘Er waren momenten dat ik heb genoten van een subliem spelend Heracles. Als voetballiefhebber is dat mooi om te zien. Toch moet ik ook onze jongens complimenteren want ook zij bleven de aanval zoeken en kregen kansen. Het had 7-8, 8-8 of 8-7 kunnen worden. En natuurlijk ben ik enorm blij met deze eerste thuisoverwinning’.
Ook trainer Peter Bosz gaf zijn mannen complimenten. ‘De nederlaag was onnodig, maar doelpunten tegen krijg je door fouten en dat hoort er bij. De afgekeurde goal van Armenteros was dacht ik wel terecht. De jongens hebben uitstekend gespeeld, maar verloren op het eind de grip. Na de ‘mislukte’ wedstrijd tegen PSV hebben ze nu opnieuw laten zien dat ze kunnen voetballen. Als ze dit vasthouden komen de punten vanzelf’.

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

N.E.C. – Heracles Almelo 3-2 (1-0)
24.Rick ten Voorde 1-0, 49.Samuel Armenteros 1-1, 56.Samuel Armenteros 1-2, 71.Leroy George 2-2, 76.Rick ten Voorde 3-2.

Peter Bosz: 'Uitstekend gespeeld en toch verloren'
Alex Pastoor: '
Lofzang voor beide teams'

Scheidsrechter Sanders
Gele kaart: Mike te Wierik

Opstellingen:
N.E.C. : Gabor Babos, Nathaniel Will, Michel Breuer, Rens van Eijden (64.Nick van der Velden), Remy Amieux, Victor Palsson, Søren Rieks, Ryan Koolwijk (87.Geert Arend Roorda), Leroy George (90.Jordy Tutuarima), Melvin Platje en Rick ten Voorde.
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Mike te Wierik, Ben Rienstra, Christian Dorda, Marko Vejinovic, Thomas Bruns (75.Jason Davidson), Willie Overtoom (84.Everton Ramos da Silva), Lerin Duarte, Ninos Gouriye (65.Geoffrey Castillion), Samuel Armenteros en Luis Pedro.

Archief
Terug naar vorige pagina