Sportberichten


Plaatsing  
 
02-11-2012  

Parcoursbouwer Jos Brinkman FEI-gepromoveerd


Parcoursbouwer Jos Brinkman in een karakteristieke pose tijdens de Almelose Ruiterdagen op het Twents Hippisch Centrum.
Foto: AR - Alexander Kamp.
 

AKEN (D)/ALBERGEN – Jos Brinkman uit Albergen, al sinds jaren hoofdverantwoordelijk voor de prachtige springconcoursen tijdens de Almelose Ruiterdagen, is aan de ‘Aachen school of Course Design’ gepromoveerd tot internationaal parcoursbouwer voor de ‘Fédération Equestre Internationale’ (FEI) op level 3. Brinkman doorliep de cursus samen met zijn landgenoot Henk Linders uit het Limburgse Sevenum, waardoor nu acht Nederlanders met een level 3 een toelating hebben voor de internationale hippische springsport die vallen onder verantwoordelijkheid van de FEI.

De ‘Aachen school of Course Design’ werd in 2004 opgezet door de internationaal vermaarde Duitse parcoursbouwers Prof. Arno Gego en Olaf Pedersen en Leopoldo Palacios uit Venezuela, Honorary Vice-President van de FEI.
Brinkman die docent is bij de opleiding paardenhouderij van AOC Oost in Enschede en daar ook al een echte fanclub heeft, doorliep de cursus in Aken gedurende 6 lange dagen waarbij theorie, het tekenen van parcoursen en het daadwerkelijk bouwen in de praktijk de hoofdmoot vormden. Vooral de uitleg over keuzes voor bepaalde lijnen in het parcours en de afstanden van de hindernissen onderling, vormden daarbij de hoofdmoot.

Brinkman geniet als parcoursbouwer al grote bekendheid in Oost Nederland en is bijvoorbeeld al jaren verantwoordelijk voor de springconcoursen tijdens de Almelose Ruiterdagen en bouwt al vele jaren tijdens het CSI Twente, waar hij ook al eens met de vermaarde Olaf Pedersen samenwerkte.
Ook op vele landelijke concoursen in de regio is Brinkman present als hoofdparcoursbouwer waar hij meestal assistenten onder zijn hoede heeft. Met de FEI-promotie van Brinkman wordt de kwaliteit van de hippische springsport in Oost Nederland nog maar eens onderstreept. Brinkman mag nu op alle internationale hippische evenementen bouwen t/m vijf sterren. Alleen de Olympische Spelen zijn voor Brinkman nog een brug te ver, dan heeft hij FEI level 4 nodig, ook wel de O-status genoemd.

Lees ook: HippischTwente.nl

Archief
Terug naar vorige pagina