31-10-2012

Heracles verslaat Sparta in bekercompetitie

Samuel Armenteros was de matchwinner tegen Sparta Rotterdam

ALMELO – Zonder Thomas Bruns en Christian Dorda, zij kregen rust, maar met Dragan Paljic en Marko Vejinovic in de basis bleek Heracles Almelo te sterk voor het Rotterdamse Sparta. In de eerste helft hadden de Heraclieden wel een veldoverwicht, maar dat resulteerde niet in doelpunten omdat Armenteros, Vejinovic en Everton hun kansen niet verzilverden. De Spartanen kregen nauwelijks kansen om doelman Pasveer te verontrusten.
De Spartanen bleven in de tweede helft volharden met een gesloten verdediging en pas nadat Armenteros zijn derde kans verzilverde, toen Quansah hem vrij speelde, ontstond meer ruimte 1-0. Even daarvoor moest Pasveer handelend optreden toen de voor Milano Koenders ingevallen Thomas Bruns een sprintduel verloor waardoor Spartaan Deekman vrij kon uithalen.

Koenders werd uit de wedstrijd gehaald omdat hij tekenen van ee allergische reactie vertoonde waarbij zijn gezicht helemaal opswol. Hij ging voor onderzoek naar het ziekenhuis, maar mocht daarna gewoon naar huis en kan donderdag de training wel hervatten, zo is de verwachting. Het was de tweede keer dat Koenders dat overkwam.

Een kwartiertje voor tijd profiteerde Armenteros van paniek in de Rotterdamse achterhoede door de goed geplaatste corner van Vejinovic 2-0. Everton kwam vlak daarop nipt tekort om de 3-0 te laten aantekenen, waarna de wedstrijd naar het eind kabbelde.
Trainer-coach Peter Bosz was na afloop vooral blij met de twee doelpunten van Armenteros maar was minder te spreken over het vertoonde spel. ‘Wij maakten in de eerste helft de fout niet genoeg druk te zetten en in een te laag tempo te spelen. Na de 1-0 ontstond er wat meer ruimte.’

Heracles Almelo – Sparta Rotterdam 2-0