28-10-2012

Doelpuntenfestijn bij Heracles-Heerenveen

Thomas Bruns pikte in blessuretijd ook zijn doelpunt mee.

ALMELO – Er zijn van die voetbaldagen dat je zou wensen dat het Polmanstadion net zo groot zou zijn dan de Kuip. De wedstrijd tussen Heracles Almelo en SC Heerenveen was er zo een. Heracles Almelo begon in de door Peter Bosz geïnitieerde 3-4-3 opstelling om vroegtijdig druk te kunnen zetten, maar Marco van Basten liet de Friezen juist het tegenovergestelde doen waardoor Herackes in het begin niet aan het vertrouwde spel toekwam. Het gevolg was een open wedstrijd met tal van kansen over en weer waarbij trainer Peter Bosz na afloop verzuchtte dat hij geen enkel moment rustig op de bak had gezeten.
Het waren ook de Friezen die de score openden, waarbij Djuricic prima afrondde na een vlotte aanval. Meerdere kansen volgden voor beide doelen maar het duurde een kwartiertje voordat Gouriye van de punt van de zestien de Friese doelman Nordfeldt me een prachtige lob verschalkte. Het spel golfde op en neer waarbij Heerenveen feitelijk het beste van het spel toonde maar vergat te scoren. Bij de Almeloërs werd Te Wierik in de laatste linie dan ook node gemist. Toch waren het de Heraclieden die met een voorsprong de rust ingingen nadat Armenteros in blessuretijd de bal achter Nordfeldt frommelde.
Na de pauze werd Heracles sterker en kreeg het steeds meer grip op de wedstrijd. De verslaggever van de NOS riep zelfs hardop dat het ‘Barcelona in Almelo’ was. Everton had toen net de voorsprong vergroot naar 3-1 en dat had hij al even eerder moeten doen, maar toen ging de bal naast. Gouriye bleek helemaal op dreef en vergrootte de voorsprong naar 4-1. Tien minuten later deden de Friezen wat terug via spits Finnbogason maar Gouriye antwoordde alert met een fraai stift 5-2. Met nog tien minuten speeltijd op de klok zorgde wederom Finnbogason voor de terugkeer van de spanning bij Heracles-coach Peter Bosz 5-3. De paal hield in deze wedstrijd ook nog haast zekere doelpunten in beide doelen tegen waardoor het uitverkochte Polmanstadion bleef zinderen. Toen echter ‘vechtjas’ Thomas Bruns de zesde Heracles-treffer op het scorebord liet verschijnen, kon het publiek zich opmaken voor een spontane huldiging die ook voetballiefhebber Marco van Basten wel kon waarderen. 'Ik heb geen moment het idee gehad dat wij de mindere ploeg waren. We hebben ontzettend veel kansen gecreëerd', stelde de trainer van de Friezen na afloop. 'Maar de doelpunten vielen te gemakkelijk aan onze kant. Ik heb zelfs het idee gehad dat we konden winnen. Het is doodzonde hoeveel kansen we hebben gemist.'
Bosz: 'Ik vond ons geen goede eerste helft spelen, we hadden totaal geen controle. Het was toen billenknijpen. We moesten de handen dichtknijpen met de 2-1 ruststand. Na de rust speelden we wel beter, maar ik heb geen moment rustig op de bank gezeten. Bij de 4-1 niet, bij de 5-2 niet… Heerenveen had er nog een heleboel meer kunnen maken.'

Heracles Almelo - SC Heerenveen 6-3
(2-1)
0-1 Djuricic (4), 1-1 Gouriye (17), 2-1 Armenteros (45+1), 3-1 Everton (48), 4-1 Gouriye (57), 4-2 Finnbogason (64), 5-2 Gouriye (68), 5-3 Finnbogason (80), 6-3 Bruns (90+3)

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie