Sportberichten


Plaatsing  
 
17-10-2012  

Derby TVC´28 – STEVO na ruim 30 jaar

 

TUBBERGEN / GEESTEREN – Komende zondag 21 oktober staan de hoofdmachten van de voetbalclubs TVC'28 en STEVO weer tegenover elkaar. Daarmee is de titanenstrijd terug waar menig voetbalhart aan weerszijden van landstreek De Huyeren sneller van gaat kloppen.
Meer dan dertig jaar geleden ontmoetten Tubbergen en Geesteren elkaar in competitieverband voor het laatst. In de plooien van het essenland kleurde de clash het maatschappelijk leven. Het waren tijden waarin de rivaliteit tussen de clubs verder droeg dan de beide voetbalakkers. De mantra ‘bloed aan de paal’ kreeg een gezicht. Ook bij de supporters liepen de emoties hoog op. Er werd gespeculeerd en gewed. Stervenden herwonnen hun kracht, bevallingen werden uitgesteld, bruiloften verplaatst. Op de wedstrijddag liepen de beide dorpen leeg. Alleen lammen en blinden bleven achter. Zodra de strijders het veld betraden, kolkten de emoties over de afrastering. De spelers gingen tot het uiterste. Onder het aloude adagium dat het doel de middelen heiligt, werd niets en niemand ontzien. Spitsen die het waagden het vijandelijke strafschopgebied te betreden, speelden met vuur. Doelpunten werden tegelijkertijd bejubeld en beweend.
Na het laatste fluitsignaal strompelden de matadoren van het slagveld.
De verliezers waagden zich de eerste dagen niet op straat. Slechts de gedachte aan rancune hield hen overeind. Daarentegen waren de winnaars een zaligverklaring nabij. Nooit smaakte een overwinning zo zoet.

Gezond verstand
Zie daar het geparodieerde sfeerbeeld van de goeie ouwe tijd. Komende zondag herhaalt de geschiedenis zich. Al zal op het speelveld de overwinningsdrang net zo groot zijn als vroeger, daarbuiten zijn de geesten gerijpt. Veel oud zeer is in de afgelopen decennia opgeruimd. Het gezonde verstand heeft gezegevierd.
De verbroedering wordt ook door de besturen van de beide verenigingen aangegrepen. Om zoveel mogelijk liefhebbers de gelegenheid te geven de wedstrijd bij te wonen is deze naar de ‘inhaalzondag’ van 21 oktober verplaatst. De KNVB heeft daarvoor toestemming verleend.
Tevens hebben de beide clubs hun sponsors uitgenodigd om het duel bij te wonen en elkaar na afloop te ontmoeten. Ook het gemeentebestuur en de KNVB zijn geïnviteerd.

Extra voorzieningen
De eerste versie van de klassieker wordt komende zondag op de Grote Moat in Tubbergen gespeeld. Volgend voorjaar vindt de return in Geesteren plaats. TVC heeft zich met extra voorzieningen, waaronder parkeerplaatsen, geprepareerd op een grote toeloop. Omdat er voor komend weekend een inhaalprogramma op de rol staat, worden ook veel toeschouwers verwacht uit de regio. De regionale pers, waaronder RTV Oost zal verslag doen. Om 14.00 uur gaat de klassieker van start.

Archief
Terug naar vorige pagina