Sportberichten


Plaatsing  
 
13-10-2012  

Taekwondoka Reshmie Oogink top in Moskou

 

MOSKOU – De 22-jarige Almelose Reshmie Oogink was als enige Nederlandse deelnemer geselecteerd door de ETU voor de eerste Intercontinental Europe – Asia Championships. De Taekwondoka van sportschool Oude Luttikhuis wist haar partij tegen Rima Ananbeh uit Jordanië ruim te winnen met 5-1. Toch hielp haar overwinning het Europese team weinig, want Europa verloor de slag met 11-3 tegen Azië.
Oogink had ook nog eens de pech dat enkele harde trappen op de bodyprotector van haar tegenstander door de sensoren niet werden geregistreerd, maar uiteindelijk werd het toch een afgetekende overwinning.

“Een goed begin van het seizoen”, liet ze na afloop weten. “Ik had veel variatie in mijn spel, hoewel ik niet met alle technieken wist te scoren. Het is een leuke ervaring om op één veld te spelen waarbij iedereen naar je kijkt, waaronder allerlei hoog geplaatste mensen die allemaal nog een handje kwamen geven”, aldus Oogink.

De wedstrijden werden live op de Russische tv uitgezonden en tal van Russische hoogwaardigheidsbekleders woonden de wedstrijden bij. ETU en WTF spraken als overkoepelende organisaties dan ook van een succesvol toernooi.

<< De Nederlandse delegatie na de prijsuitreiking. v.l.n.r. Kenneth Schunken (ETU-bestuurder), Reshmie Oogink, Oranje coach Nelson Saenz Miller en Gerrit Eissink (ETU en WTF-bestuurder).

Archief
Terug naar vorige pagina