Sportberichten


Plaatsing  
 
03-09-2008  

Gaat Heracles definitief uitbreiden?

 

ALMELO - Eredivisionist Heracles Almelo gaat definitief voor uitbreiding van het Polman Stadion. Na de overwinning met 3 - 1 tegen Feijenoord is de club helemaal in de 'winning mood'. Momenteel biedt het Polman Stadion plaats aan 8.500 toeschouwers, maar medio 2009 moeten dat er zo'n 19.000 zijn, volgens de club. "Als je kijkt hoeveel mensen onze open dag hebben bezocht en als je ziet hoeveel mensen er naar de eerste trainingen kwamen, dan is de club erg populair", aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma in TC/Tubantia. Overigens wil de club niet ingaan op het precieze aantal stoeltjes, dat zal pas na een nader onderzoek in de regio worden vastgesteld. Een eerder door voorzitter Smit gelanceerd idee sprak over 13.000 zitplaatsen.

Commentaar:

De BVO Heracles Almelo treedt naar buiten toe ambitieus op en dat mag, nee dat moet zelfs, want een enthousiast bestuur bereikt meer dan een bestuur met boekhoudersmentaliteit. Het is echter ook goed de berichten wat genuanceerder te ventileren. De doelstelling medio 2009 genoemd in het artikel in TC Tubantia, is een absoluut onhaalbare en betekent in feite niets meer dan stemmingmakerij.

De club kan wel wat willen, maar het is afhankelijk van meerdere 'spelers' bij de ontwikkeling en realisatie. Ten eerste huurt de club van de Stichting stadion Heracles. Als deze de ideeën van de club al ondersteunt, zal toch het nodige denkwerk verricht moeten worden voordat een concreet plan gepresenteerd kan worden. De financiële onderbouwing zal moeten kloppen en er zal toch ook nog een oplossing gevonden moeten worden voor Oranje Nassau, dat dient te verhuizen om het stadion een kwartslag te kunnen draaien. Nieuwe huisvesting voor ON is medio 2009 nog niet gerealiseerd en eerlijk is eerlijk, wanneer vandaag de schop ter hand genomen zou worden is het medio 2009 ook niet klaar. De belangrijkste factor is echter; hoeveel haast heeft de gemeente om tussen Weezebeeksingel en Twentekanaal een nieuw sportcomplex voor ON en andere sportverenigingen te realiseren?

Medio 2012 lijkt daarom veel realistischer op voorwaarde dat zowel de financiële dekking er is en alle betrokkenen snel tot een accoord kunnen komen.  

Archief
Terug naar vorige pagina