Sportberichten


Plaatsing  
 
26-09-2012  

Heracles bekert verder na zege in Lienden


Romano Denneboom is hier Everton te vlug af - Foto Harry Broeze
 

LIENDEN – Topklasser FC Lienden heeft thuis geen vuist kunnen maken tegen Heracles Almelo en verloor door doelpunten van Samuel Armenteros, Everton Ramos da Silva, Willie Overtoom en Luis Pedro met 0-4.
Alleen in het eerste half uur had FC Lienden met de oud- international Romano Denneboom in de gelederen nog iets in de melk te brokkelen, maar nadat Armenteros de score had geopend en Everton vlak voor rust de Heraclieden op 0-2 zette, was in feite de wedstrijd beslist. Daar deden de wissels die trainer André Paus nog in petto had niets meer aan af.
FC Lienden startte brutaal en Fahti Ben-Ahmed schoot al snel net naast in het zijnet. Even later moest Pasveer aan de bak om een hard schot van Salim Amerzgiou onschadelijk te maken. Heracles nam echter de wedstrijd in handen waardoor kansen ontstonden voor Everton en Duarte die oog in oog met doelman Jørg van Nieuwenhuijzen faalde. Overtoom schoot op de lat en toonde daar mee aan dat het overwicht aan de zijde van de Almeloërs was. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven en na een half uurtje rondde Armenteros de pass van Overtoom op voortreffelijke wijze af. FC Lienden zette een tandje bij en kreeg twee goede kansen. De eerste werd verprutst door Mohamed Echahbouni die vrij voor Pasveer opdook en een boogballetje van Fahti Ben-Ahmed belandde buiten bereik van Pasveer op het dak van het doel. Toen vlak daarop Everton de 0-2 liet aantekenen door de voorzet van Overtoom af te ronden, was de wedstrijd voor FC Lienden feitelijk beslecht.
In de tweede helft controleerde Heracles de wedstrijd door veel balbezit en getik en bouwde de voorsprong daarmee nog uit via een korte hoekschop en een schot van 25 meter door Overtoom 0-3. Pedro voegde daar de vierde treffer nog aan toe door in de slotminuut van afstand met een hard laag schot doelman Jørg van Nieuwenhuijzen opnieuw de gang naar het net te laten maken.

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Broeze

FC Lienden - Heracles Almelo 0-4 (0-2)
0-1 Armenteros (30)
0-2 Everton (45)
0-3 Overtoom (75)
0-4 Pedro (90+2)
Arbiter: Janssen
Geel: Ben-Ahmed
Opstellingen:
FC Lienden: Van Nieuwenhuijzen, Vijlbrief, Ribson, Valentijn, Echahbouni, Rosalia, Tmim, Ben-Ahmed (Ajiach/63), Caulley, Denneboom, Amerzgiou (Tagherbit/63).
Heracles Almelo: Pasveer, Paljic, Te Wierik, Dorda, Bruns (Belterman/80), Quansah, Overtoom, Duarte, Gouriye (Pedro/69), Armenteros (Castillion/76), Everton.

Archief
Terug naar vorige pagina