09-09-2012

AKC weet eerste thuiswedstrijd niet te winnen

Ramon Post (AKC) in een hevige strijd met twee spelers van Heerenveen.

ALMELO - Na het verlies vorige week in Kampen stond deze week de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2012-2013 op het programma tegen Heerenveen. Deze ploeg had haar eerste wedstrijd ook verloren dus beide teams stonden met nul punten aan de afgooi. Voor AKC waren er twee wijzigingen in de basisopstelling, Mark Landhuis nam de plek in van Ramon Uitslag en Linsey Snellink de plek van Melissa Kappert. In het eerste gedeelte van de wedstrijd gingen beide teams gelijk op en waren de doelpunten schaars.
Voor AKC was dit te wijten aan scherpte in de afwerking want de grootste kansen werden niet benut. Het gevolg was dat de ploeg halverwege de eerste helft tegen een achterstand aankeek en gedwongen was om in de achtervolging te gaan. Het spel van AKC werd in deze fase erg gehaast en slordig. het resultaat was een 7-10 achterstand bij rust.
De tweede helft voltrok zich gelijk aan het slot van de eerste helft. AKC wist niet meer de vorm van de eerste 20 minuten te pakken te krijgen en kwam dan ook zeer moeizaam tot scoren. Dit resulteerde erin dat Heerenveen steeds iets verder wegliep en een comfortabele voorsprong nam. Om het tij nog te keren werd Debbie Snellink gebracht voor Ingeborg Lucassen en viel later Loraine Lucassen in voor Linsey Snellink. Helaas kon het team zich niet meer oprichten en werd de wedstrijd bij een 15-18 eindstand beeindigt.
Hiermee blijft de ploeg van coaches Gert Schorn en Hugo Binken puntloos in de Overgangsklasse A. Volgende week wacht een nieuwe kans om de hatelijke nul weg te poetsen in de wedstrijd tegen Drachten/vd Wiel.

Het tweede team van AKC behaalde een goede overwinning op Wageningen 3, eindstand 15-12. Na de winst vorige week gaat de ploeg daarmee aan de leiding in de de reserve 1e klasse C.

Tekst: Ramon Post

< Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie