19-08-2012

AZ veel te sterk voor Heracles Almelo

Altidore was een plaag voor de Almelose defensie

ALKMAAR – Heracles Almelo was in Alkmaar kansloos tegen een veel beter AZ dat frivool voetbalde en het hart van de Almelose defensie keer op keer openreet. Toch was het met de rust nog maar 2-0 omdat de Alkmaarders verzuimden afstand te nemen door de mooiste kansen te laten liggen. Snelle spelers als Beerens en Maher waren een plaag maar ook Altidore heeft in Alkmaar veel beter leren voetballen.
Hij lag ook aan de basis van de eerste goal door met Beerens een een-twee op te zetten en zelf af te ronden. Even later werd het 2-0 toen Maher kaatste op Altidore waarop deze Martens een niet te missen kans bood.
Heracles stelde daar een vrije trap van Duarte tegenover die door doelman Esteban buiten de palen werd geramd. Rienstra was dichtbij door een voorzet met het hoofd tegen de onderkant van de lat te koppen. Hij claimde wel een doelpunt maar het was er geen.

Na rust probeerde Heracles wel vooruit te voetballen tegen de Alkmaarders die meer controlerend speelden vanwege de hitte. Echte grote kansen deden zich niet voor. Everton mistte met een afstandsschot en werd gewisseld. Pedro gaf wat impulsen over rechts en vlak voor tijd kopte Armenteros een voorzet van hem keurig in. Heracles gaf nog wat extra gas waardoor het nog even spannend werd. Maar in blessuretijd maakte een snelle uitbraak van AZ aan alle illusies een eind toen wederom Altidore doelman Pasveer kansloos liet.

Trainer Peter Bosz was dan ook na afloop ontevreden: ‘Wij hebben het vooral in de eerste helft laten liggen. Vooral de omschakeling was dramatisch. Na rust ging het wat beter.
Zijn collega Verbeek keek terug met een min of meer goed gevoel: ‘Ondanks de zware omstandigheden een terechte zege, maar in de eerste helft deden wij ons zelf tekort en in de slotfase liepen we teveel achteruit.’