11-08-2012

Heracles laat 2 punten liggen tegen VVV

Geoffrey Castillion ziet zijn doelpoging vlak voor het einde van de wedstrijd stranden.
(foto: Nick Zweers)

ALMELO – Heracles-trainer Peter Bosz was na afloop niet blij met de 1-1 puntendeling tegen VVV Venlo. ‘Ik ben teleurgesteld. Thuis tegen VVV moet je winnen en het zag er in de eerste helft ook naar uit. Wij hadden met drie doelpunten verschil moeten leiden. De 1-1 viel min of meer uit de lucht. In de tweede helft speelden wij ronduit slecht. We konden de ruimtes niet klein houden en dan kun je ook op het eind zomaar verliezen. Pasveer wist dat echter te voorkomen. Dat moeten we in Venlo dan maar goed maken’, aldus Bosz.

Na het beginsignaal van arbiter Liesveld begon Heracles voortvarend aan het eerste competitie-duel en combineerde er lustig op los. Al in de zevende minuut kwam Armenteros door een steekpass van Quansah in een droompositie, maar zijn schot ging luttele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Even daarvoor had Everton al een kans verprutst. Hij zette keeper Nikki Mäenpää op het verkeerde been maar vergat zelf de bal mee te nemen.
Even later leek Luis Pedro door te bereken maar hij kon ten koste van een overtreding door Marcel Seip worden gestapt. Uit de vrije trap kopte Jeroen Veldmate prima in, maar de Venlose doelman kon grabbelend de geblokte kopbal nog naar zich toe graaien.
In de veertiende minuut was het wel raak. Op rechts zette de opgekomen centrale verdediger Ben Rienstra Luis Pedro aan het werk en diens harde voorzet kon door de inlopende Everton Ramos da Silva over de lijn worden geschoven, 1-0.
Heracles combineerde er lustig op los tegen het angstig spelende VVV Venlo en kreeg kansen volop. Everton schoot van afstand bijten bereik van de doelman nipt over en Armenteros liet de mooiste kansen liggen. Het moet gezegd dat Guus Joppen een zeker doelpunt voorkwam op de doellijn.
Vlak voor rust pakte de Venlose doelman de vrije trap en de snelle uitbraak die daarop volgde betekende 1-1 toen Yanic Wildschut de bal goed doorgaf op Bryan Linssen. Diens schot verdween in de verre hoek achter doelman Remko Pasveer.
Tot de thee werd niet meer gescoord.

Na rust probeerde Heracles de Veloënaren wel onder druk te houden, maar deze kregen toch volop kansen op uitbraken waardoor het spel op en neer ging met kleine kansen aan beide zijden. Pasveer werd twee keer van afstand onder vuur genomen, maar deze schoten van Yanic Wildschut en Ricky van Haaren troffen geen doel. Pasveer plukte ook nog de bal van de schoen van de doorgebroken Uche Nwofor en voorkwam daarmee een zeker lijkende achterstand.
Aan de andere kant liet de doorgebroken Willie Overtoom een dot van een kans liggen omdat de Venlose doelman er nog een hand tegen kreeg en de bal in het zijnet belandde. Even later mistte de voor Everton ingevallen Geoffrey Castillion een goede kans door de bal op het doelnet te ‘leggen’.
Even daarvoor was Thomas Brins al ingevallen voor Lerin Duarte en trainer Bosz bracht ook nog Ninos Gouriye, maar het mocht niet baten. In de slotfase voorkwam Pasveer zelfs een nederlaag door de doorgebroken Yanic Wildschut het scoren te beletten.

VVV-trainer Ton Lokhoff was content met het gelijke spel. ‘Uit tegen Heracles is altijd moeilijk. We durfden in het begin niet vrijuit te voetballen, maar in de tweede helft toonden de jongens wat meer durf waardoor ook wij enkele kansen kregen en de wedstrijd wat meer gelijk op ging. Dankzij Nikki (doelman) hebben we hier een punt gehaald. De basis is er om meer punten te halen’, zei Lokhoff na afloop.

< Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie