18-07-2012

Heracles wint van reserves Schalke ´04

DARFELD (D) - Heracles Almelo heeft woensdagavond in het Duitse Darfeld de oefenwedstrijd tegen het beloftenteam van Schalke 04 met 2-1 gewonnen. In de rust stond het nog gelijk. Heracles begon met Brian van Loo op doel en met Duarte, Everton en Armenteros op de bank.
Trainer Peter Bosz gebruikte de eerste helft om de nieuwkomers Van Mieghem, Castillion en Dorda te leren kennen en bracht pas na rust Armenteros, Duarte en Everton in het veld.
De matige eerste helft kende maar twee hoogtepunten met schoten van Ninos Gouriye die in de 23e minuut het doel rakelings mistte en Daryl van Mieghem die kort voor rust rakelings langs de paal schoot.
Pas diep in de tweede helft kreeg Heracles Almelo grip op het stevige duel en kwam het op voorsprong door een doelpunt van Armenteros die de steekpass van Belterman goed afwerkte. De mannen van Bosz konden niet lang genieten van de voorsprong, want binnen twee minuten maakten de Schalke-beloften gelijk door een hard schot van Michael Smykacz die de ingevallen doelman Fij geen kans gaf. De Duitsers waren kort voor de voorsprong ook al gevaarlijk via dezelfde Smykacz die toen rakelings overschoot.
De winnende treffer kwam echter tien minuten voor tijd via een vrije trap van Lerin Duarte, die van een afstand van 30 meter de bal fraai achter de Duitse doelman Oswald krulde.