Sportberichten


Plaatsing  
 
15-07-2012  

Laura Kraut wint Grote Prijs CSI Twente

 

GEESTEREN – Niemand minder dan de Amerikaanse topamazone Laura Kraut legde met het Nederlands gefokte paard Teirra beslag op de Grote Prijs van Twente. Ruim 100.000 euro aan geld en auto’s was er te verdelen in deze finale. Vrijdag won ze ook al de eerste kwalificatie en nu de GP waardoor ze een mooie Mercedes mee naar huis kan nemen. Dat geldt eveneens voor de Fransman Kevin Staut met Reveur de Hurtebise en de Duitser Daniel Deusser met Luikka. Vincent Voorn liep dat maar net mis. De jonge Brabander waagde in de barrage alles, was wel het snelst, maar zijn Audi’s Gestion Priamus Z gooide helaas de balk uit de lepel op de allerlaatste hindernis, waardoor hij genoegen moest nemen met 6000 euro. Een Audi past natuurlijk niet bij een Mercedes zullen we maar zeggen.
Laura Kraut was na afloop dik te spreken over het CSI Twente en maakte een groot compliment aan parcoursbouwer Rob Jansen en zijn hulpen. 'Het is ongelofelijk dat na zoveel regen de bodem nog zo goed in conditie was en de parcoursbouwer nog zo'n selectief parcours wist neer te zetten. It was great!! Naast haar eigen successen kan ze ook terugkijken op een geslaagd concours van haar pupil Jessica Springsteen. De jonge Amerikaanse had zich eveneens voor de GP weten te plaatsen en behaalde met haar andere paarden ook nog een paar leuke prijzen.

Voor Willem Greve verliep de laatste dag van het CSI Twente minder gunstig. De Markeloër kwam in de finale van de Medium Tour met zijn hengst Carambole ten val door een struikeling en brak daarbij zijn enkel, waardoor in het Almelose ZGT-ziekenhuis de gipskamer in stelling werd gebracht om het onderbeen van de Markeloër in gips te pakken.

Lees hier meer verslagen.
 GP van Twente: Uitslag
Klik hier voor alle uitslagen

Kijk ook: 'Een andere kijk op het CSI Twente'

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina