Sportberichten


Plaatsing  
 
12-07-2012  

Eerste dag CSI Twente in teken van KWPN

 

GEESTEREN – De eerste dag van het CSI Twente kende een moeizame start. De organisatoren die vorig jaar al een aantal veranderingen doorvoerden, gingen dit jaar rigoreus te werk, De uitgang werd ingang en de ingang werd uitgang, P-wachten hadden moeite met de wijzigingen en duidelijke aanwijsborden ontbraken, voeg daarbij het nieuwe inspringterrein voor de hoofdarena en ook de ruiters wisten nauwelijks hoe ze met hun paarden van de kleine arena naar de hoofdarena moesten komen. Het is dus even wennen aan nieuwe looproutes en nieuwe invulling van publiekslocaties. Tot pech van de organisatoren werkte ook pluvius vrijdagmorgen over, maar wie in paarden geïnteresseerd is kon de openingsdag zijn hart ophalen met allerlei KWPN-rubrieken waarin de toekomstige toppaarden werden beoordeeld op uiterlijk, op beweging en op prestatie. Het is ook meer voor de insiders want de kenners wilden meteen weten welke afstamming een paard had waarop hun oog viel.
Het KWPN-stamboek is dan ook wereldberoemd en heel veel KWPN-paarden vonden al hun weg over de hele wereld. Op elk concours waar dan ook staan ze altijd goed geklasseerd in de uitslagen. De eerste dag van CSI Twente 2012 was vooral van belang voor de fokkers voor de afdeling Overijssel van het KWPN en daar kwam heel wat publiek op af en ook de reeds gearriveerde internationale topruiters gaven hun ogen goed de kost, want KWPN is ‘hot’ in de internationale paardenwereld.
KWPN-man van der Pol was in ieder geval dik tevreden: “Het is weer ontzettend goed verlopen. Hier krijgen we, mede door een uitbreiding van de activiteiten, veel meer publiek dan we in het verleden gewend waren. En we hebben gewoon mooie kampioenen.”

Klik hier voor het programma van vrijdag
en klik hier voor de berichtgeving op HippischTwente.nl

Fotoreportage: 17 foto's

Archief
Terug naar vorige pagina