Sportberichten


Plaatsing  
 
11-07-2012  

CSI Twente in volle licht schijnwerpers

 

GEESTEREN – De 38ste editie van het CSI Twente speelt zich af in het volle licht van de schijnwerpers. Figuurlijk, maar ook letterlijk. Een van de primeurs van dit jaar is dat het avondprogramma zich voor een belangrijk deel onder kunstlicht zal afspelen. De hoofdpiste van CSI Twente is omzoomd door veertien lichtmasten. Ook de punttentjes aan de piste, de zandarena en de VIP-loges worden sfeervol verlicht. De springrubrieken worden gewoon bij daglicht verreden. Gert-Jan Bruggink, bestuurslid van CSI Twente én internationaal topruiter: “Dat zijn we zeker aan Olympische kandidaten ook wel ongeveer verplicht.”

De twee kwalificatiewedstrijden voor de Grote Prijs van Twente, het traditionele hoogtepunt van de zondagmiddag, beginnen op vrijdag en zaterdag rond de klok van 18.00 uur. Beide tellen mee voor de FEI-wereldranglijst. Na afloop daarvan wordt een aantrekkelijk showprogramma gepresenteerd met onder meer de clinic 'Jumping Meets Dressage', met medewerking van de zingende dressuurruiter Tommie Visser, ex-Dolly-Dot Anita Heilker, Glamour4Kids, springamazone Anne-Liza Makkinga en de dressuuramazones Jennifer Sekrève en Joyce Lenaerts. Ook het internationale showteam Excalibur verleent zijn medewerking. Rob Maathuis van de organisatie: “Dit gebeurt mede op wens van sponsors die ervoor hebben gepleit in de avonduren meer amusement te brengen. Dit past daar goed in. Net als andere initiatieven die erop gericht zijn om gezinnen te interesseren in ons evenement, waardoor ze misschien zelfs wel besmet raken.”

Hoe zo’n bacil kan toeslaan, blijkt uit de forse uitbreiding van de Summer Fair op en rond de concoursterreinen van CSI Twente. Die trekt dit jaar een recordaantal deelnemers. Ruim negentig standhouders presenteren een breed geschakeerd aanbod van artikelen, variërend van ruitersport tot mode, lifestyleproducten en gastronomie. De fair wordt dit jaar extra goed toegankelijk gemaakt door ingebruikneming van nieuwe vloerelementen van de firma Logis AG uit München. Hierdoor kunnen ook minder valide bezoekers en ouders met kinderwagens zich gemakkelijk verplaatsen tussen de springpistes, stands en horecagelegenheden. Een overzicht van de deelnemende bedrijven en een plattegrond van het evenemententerrein is te vinden op de website www.csitwente.nl .

Nieuwe arrangementen
Nieuw zijn dit jaar de arrangementen die geboden worden aan paardenliefhebbers en toeristen. Dit als uitvloeisel van het samenwerkingsverband tussen het CSI en het Twents Bureau voor Toerisme (TBT). Samen met Landhuishotel De Bloemenbeek en Hotel Het Ros van Twente uit De Lutte zijn arrangementen samengesteld. Gasten kunnen zeer aantrekkelijk overnachten en kennismaken met het CSI, de gelieerde tophotels, de gloednieuwe Stal Het Oosterbrook van Gert-Jan Bruggink en Pia-Luise Aufrecht en uiteraard het unieke Nationaal Landschap Noordoost-Twente.

Een overnachting inclusief uitgebreid ontbijt op een sfeervolle, comfortabele tweepersoonskamer kan reeds vanaf € 135,- bij het Ros van Twente en vanaf € 185,- bij De Bloemenbeek. Dit bedrag is inclusief vrije toegang (alle dagen) tot de tribunes op het CSI-terrein én gratis gebruik van de shuttlebus De Lutte-Geesteren (op dienstregeling). Tevens kunnen deelnemers iedere dag gratis aanhaken bij een exclusieve rondleiding/bezichtiging op de indrukwekkende stoeterij van internationale allure van Gert-Jan Bruggink en Pia-Luise Aufrecht. Reservering is mogelijk per telefoon of via de websites van De Bloemenbeek, het Ros van Twente en CSI Twente.

Lancering App Twents Bureau voor Toerisme
Het Twents Bureau voor Toerisme lanceert zondag 15 juli haar App ‘Twente, Landgoed van Nederland’. Dat gebeurt om 14.15 uur op het hoofdterrein van het CSI Twente door directeur Anna Waanders van het TBT, gedeputeerde Theo Rietkerk van de Provincie Overijssel en Gert-Jan Oplaat, die als bestuurslid van het CSI Twente optreedt als vertegenwoordiger van de vijf Twentse topsportevenementen.

Overdracht groene estafettestookje
Het CSI Twente is een van de deelnemers aan een convenant, dat beoogt de regionale (top)sportevenementen duurzamer te maken. De overige partners zijn Saxion, Kennispark Twente, FBK-Games, Enschede Marathon, Military Boekelo, Triathlon Holten en Koninklijke Grolsch.
De verschillende organisaties geven elkaar na elk evenement telkens symbolisch het ‘groene estafettestokje’ door. Zondag 15 juli is het de beurt aan Triathlon Holten om het stokje over te dragen aan CSI Twente. Namens het CSI neemt bestuurslid Gert-Jan Oplaat het in ontvangst tijdens een korte bijeenkomst in het perscentrum die om 13.45 uur begint. Uiteraard zijn verslaggevers en fotografen daarbij van harte welkom.

Special van SportinTwente
SportinTwente.nl en MeertoMore.nl verspreiden op het Erve Maathuis een gratis CSI Twente Special voor de bezoekers van dit grootste evenement in de Gemeente Tubbergen. Hierin staan diverse interviews en reportages met onder anderen Anne-Liza Makkinga en Gerco Schröder en over Stal Roelofs. Ook bevat de extra krant het programma van het CSI Twente en de laatste actualiteiten en is een overzichtelijke plattegrond met vermelding van de standhouders. SportinTwente.nl is bovendien met een eigen stand aanwezig in het strodorp, waar de special gratis is af te halen.

Programma donderdag 12 juli
Hoofdterrein
09.00 uur Centrale keuring KWPN Overijssel
17.00 uur Winning round 4-jarigen op stijl (onderdeel VION-Cup)

Terrein II
08.00 uur Springrubriek 5-jarigen twee fasen
12.30 uur Springrubriek 4-jarigen op stijl
18.00 uur Verkooppresentatie KWPN vrijspringen 3,4 en 5-jarige paarden

Terrein III
08.00 Dressuurrubriek 4 en 5-jarigen (onderdeel Pavo-Cup)

Archief
Terug naar vorige pagina