Sportberichten


Plaatsing  
 
31-08-2008  

Spelerscarrousel voor einde transferperiode

 

VOETBAL - Voor het sluiten van de transferperiode maandagnacht om 24.00 uur a.s. roeren de BVO's zich nog flink op de transfermarkt. Zo gaat de bij FC Twente op een zijspoor belandde 25 jarige centrale verdediger Ramon Zomer op huurbasis naar NEC. De geboortige Daarlerveener stond ook in de belangstelling van Vitesse, maar onderhandelingen tussen beide clubs liepen op niets uit. De Nijmeegse club wil ook aanvaller Patrick Gerritsen nog huren van Twente. FC Twente denkt zelf maandag rond te komen met Ronnie Stam (NAC). De verdediger is de beoogd opvolger van Luke Wilkeshire die naar Dinamo Moskou vertrok. Twente onderhandelt ook nog met Paul Verhaegh van Vitesse ter versterking van de selectie.   

Go Ahead Eagles huurt van het Zweedse IFK Gothenborg de 24 jarige aanvaller Mathias Ranégie. Wegens een liesblessure kan hij naar verwachting pas over 6 weken ingezet worden en het huurcontract geldt slechts tot het eind van dit jaar. Wel heeft de Deventer club een optie tot 2011.

Feijenoord heeft belangstelling voor de bij FC Zwolle voetballende Braziliaanse verdediger Eric Botteghin. Trainer Jan Everse liet weten dat het bij Zwolle niet de drie doldwaze dagen van de Bijenkorf zijn. Hij wil Botteghin in ieder geval tot de winterstop behouden. Fijenoord zal dus fors in de buidel moeten tasten om de Braziliaan bij FC Zwolle los te kunnen weken.

Oud-Fijenoorder Ebi Smolarek gaat van het Spaanse Racing Santander voor een jaar op huurbasis naar Bolton Wonderers.
De Deen Michael Krohn-Dehli gaat van Ajax naar het Deense Bröndby. Verder heeft Ajax het contract met Mitea ontbonden die nog uitkijkt naar een andere club. 

PSV verhuurt voor één jaar de verdediger Rens van Eijden aan Willem II. De talentvolle verdediger tekende in april een driejarig contract met PSV, maar kan zo meer speelervaring op doen. Verder neemt de club afscheid van Väyrynen die waarschijnlijk naar Heerenveen gaat en ook vertrekt waarschijnlijk Danko Lazovic nog bij de landskampioen. 

Heerenveen trok de pas 19-jarige doelverdediger Kenny Steppe aan van Germinal Beerschot. De Belgische doelverdediger - in eigen land verkozen tot doelman van het jaar - tekende een 5-jarig contract. Heerenveen ontbond het contract met de Oostenrijker Thomas Prager die op zoek gaat naar een club in eigen land.

Utrecht nam onverwachts afscheid van de Roemeen Lucian Sânmantea. Trainer van Hanegem noemde hem het grootste talent dat bij Utrecht rond loopt, maar de voortdurend voorkomende blessures noopten de club om afscheid te nemen van Sânmantea.

 

Archief
Terug naar vorige pagina