Sportberichten


Plaatsing  
 
10-07-2012  

Heracles Almelo contracteert Christian Dorda

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft Christian Dorda aan de selectie toegevoegd. De 23-jarige verdediger was vanaf vorige week op proef in Almelo, hij tekent voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar. Dorda heeft zowel de Duitse als de Poolse nationaliteit en speelde sinds de jeugd voor Borussia Mönchengladbach.

Dorda werd altijd als groot talent gezien maar zware blessures aan de rechter knie in 2009 en 2010 hielden hem vele maanden uit de running. Vorig seizoen maakte Dorda de overstap van Borussia Mönchengladbach naar SpVgg Greuther Fürth waar hij 20 duels speelde.

Volgens algemeen directeur Nico Jan Hoogma kan de goed voetballende vleugelverdediger op meerdere posities uit de voeten. “Hij is opgegroeid in het Duitse voetbal, maar is in zijn manier van spelen eigenlijk een Nederlander”, zegt Hoogma verder over hem. Christian

Dorda is content met het goede einde van zijn proefperiode: “Ik ben heel blij dat ik na deze stage een contract heb gekregen en ik heb veel zin in de komende jaren bij Heracles Almelo.”

Archief
Terug naar vorige pagina