Sportberichten


Plaatsing  
 
24-06-2012  

Jeroen Dubbeldam opnieuw niet naar O.S.


Jeroen Dubbeldam met de 11-jarige merrie BMC Utascha Sfn tijdens Parijs Indoor
 

ROTTERDAM – Topruiter Jeroen Dubbeldam gaat opnieuw niet naar de Olympische Spelen. Na het goud met De Sjiem in 2000 te Sydney zit het de Weerseloër niet meer mee. Ook nu nam hij vroegtijdig tijdens het CHIO Rotterdam de beslissing af te zien van Londen daarmee bondscoach Rob Ehrens voor een voldongen feit zettend.
Dubbeldam acht zijn paard BMC Utasha Sfn niet klaar voor de spelen. Hij kreeg het paard ter beschikking van het Sportpaardenfonds Nederland,die het talentvolle dier weghaalde bij topruiter van der Vleuten omdat het volgens SFN niet goed genoeg ging. Tijdens het CHIO in Madrid ging de combinatie over de kop en sindsdien is het paard zeer wisselvallig in zijn prestaties, ook onder Jeroen Dubbeldam. . "Utascha is een goed paard, maar ook een met problemen. Op deze manier gaan heeft geen zin. We zijn nog te kort bij elkaar om met vertrouwen naar Londen te gaan", aldus Dubbeldam na het vroegtijdig verlaten van de ring in Rotterdam.
Eerder liet Dubbeldam in 2004 Athene schieten wegens een blessure van De Sjiem en in 2008 was hij klaar voor Peking met BMC Up and Down maar een beenbreuk van Dubbeldam zelf verhinderde toen de Olympische deelname.
Voor bondscoach Rob Ehrens dus extra problemen om een goede springequipe af te vaardigen. Teveel toppaarden zijn verkocht naar het buitenland waardoor er geen echte toppers op voorhand aan te wijzen zijn. Pas na het CHIO Aken neemt Ehrens een besluit, maar hij moet voor Aken nog wel een vervanger voor Dubbeldam aanwijzen.
De GP van Rotterdam ging toch naar Overijssel. Marc Houtzager uit Rouveen hield de Nederlandse eer hoog door Sterrehof's Tamina foutloos in de snelste tijd over de hindernissen te laten gaan voor de Amerikaanse Laura Kraut met Cedric en de Fransman Simon Delestre met Napoli du Ry. De jonge Hendrik-Jan Schuttert uit het Overijsselse Stegeren liet de Almelose Ruiterdagen schieten en maakte zijn startplek in Rotterdam helemaal waar door foutloos in de zesde tijd te eindigen met Cerona HS achter de ervaren Denis Lynch met Lantinus.
Uitslag Grote Prijs Rotterdam

Archief
Terug naar vorige pagina