Sportberichten


Plaatsing  
 
23-06-2012  

Björn Egberink wint Grote Prijs van Almelo

 

ALMELO – In de finale klassiek Z/ZZ tijdens de Almelose Ruiterdagen was zaterdagavond de spanning te snijden. Van het veld van 24 finalisten plaatsten zich acht deelnemers voor de barrage waaronder o.a. de voor stal Wiefferink rijdende Remco Been die gedurende de week al zeven overwinningen op zijn conto liet schrijven, Gert-Jan Bruggink, de Duitse amazone Pia Louise Aufrecht en de talenten Sjaak Sleiderink en Sander Geerink .
Voor Sjaak Sleiderink was de druk extra groot, want RTV Oost nam hem op de korrel voor een ‘special’ die zondagavond wordt uitgezonden in het sportprogramma op TV Oost.
Toch was het de voor stal Hemmelhorst uit Borne rijdende oud- Almeloër Björn Egberink die met de overwinning om de Grote Prijs van Almelo ging strijken. In de barrage troefde hij zijn concurrenten af door met Obe foutloos het parcours van parcoursbouwer Jos Brinkman te ronden in een snelle tijd van het 42,44 seconden.
Sander Geerink (Gelselaar) deed daar met Aramon bijna een volle seconde langer over. Met Casper de Muze legde Geerink ook nog beslag op de zesde plek. Sjaak Sleiderink (Denekamp) bleef koel onder de extra aandacht en werd met La Toya 44 fraai derde.
‘Golddigger’ Remco Been viel deze keer niet in de prijzen en Bruggink moest uiteindelijk genoegen nemen met een achtste plek omdat Zissoga twee balken uit de lepels gooide.
Zondag restten de finales in de dressuur en het springen met als spektakel de zware springderby op de zondagmiddag. De entree op het Twents Hippisch Centrum is gratis.
Uitslag.
Fotoreportage: Coen Mulder klik hierArchief
Terug naar vorige pagina