Sportberichten


Plaatsing  
 
21-06-2012  

Frank Hosmar demonstreert Olympische Kür

 

ALMELO – Zaterdagavond a.s. direct na afloop van de Grote Prijs van Almelo, zal Frank Hosmar uit Haarle bij kunstlicht zijn Olympische Kür aan het publiek op de 46e Almelose Ruiterdagen presenteren. Hosmar werd onlangs in Hoofddorp voor de vierde keer op rij nationaal kampioen bij de para-dressuur in Grade IV met zijn toppaard Tiësto.

Feitelijk heeft Hosmar twee troeven voor de Paralympische Spelen in Londen, want ook met zijn tweede paard Alphaville draait Hosmar bovenin mee. In Almelo presenteert hij echter Tiësto na eerder op de dag al deelgenomen te hebben aan de Para-dressuur tijdens het CHIO in Rotterdam. Daar wordt ook de Olympische equipe bekend gemaakt en Frank zit er bij weet hij nagenoeg zeker.

De Olympische Kür op muziek die Hosmar rijdt kwam mede tot stand door de steun van de DvB Foundation, die in het leven geroepen werd door Coby en Marlies van Baalen, toppers uit de normale dressuurwereld. De beroemde ontwerper van de Kür is Charles Monterie.
Via de DvB Foundation worden talenten in de para-dressuur financieel geholpen om verder vooruit te komen en daar is Hosmar zeer content mee, mede ook doordat hij middels de ondersteuning van DVB Foundation trainingen krijgt van regerend Europees dressuurkampioene Adelinde Cornelissen.

Opvallende ambassadeurs van de DvB Foundation zijn o.a. voetbaltrainer Foppe de Haan en ex- schaatsster Yvonne van Gennip, die zelf ook al de nodige Olympische medailles op haar naam heeft staan..

De zilver- en bronswinnaar van het WK Kentucky heeft dus het volste vertrouwen om in Londen een greep te kunnen doen naar Olympisch eremetaal. Maar voorlopig laat Hosmar dat eerst zien op het Twents Hippisch Centrum in Almelo.

Update:

Hosmar en Bolmer naar Paralympics Londen

ERMELO - Frank Hosmar uit Haarle en Gert Bolmer uit Den Ham nemen deel aan de dressuur aangepaste sport tijdens de Paralympische Spelen in Londen. Bondscoach Jeannette Wolfs heeft ze na drie observatiemomenten opgenomen in haar team van vier ruiters. Gert Bolmer komt met Petra van de Sande uit in Grade II, Frank Hosmar in Grade IV. De vierde uitverkorene is Sanne Voets die aan de start verschijnt in Grade III.


Lees hier verder op HippischTwente.nl


Archief
Terug naar vorige pagina