Sportberichten


Plaatsing  
 
17-06-2012  

Start Almelose Ruiterdagen drukker dan gedacht


De prijswinnaars van de Kür op muziek bij de pony´s, v.l.n.r.: Floor van Manen, Shanna Lust en Marjan Hooge.
 

Paardendagen t/m zondag 24 juni
Maandag beginnen de paardendagen en bij de springers staan o.a. toppers als Wim Schröder, Gert-Jan Bruggink, Pia Louise Aufrecht, Marleen Bruggink, Sjaak Sleiderink, Peter Olthof, Remco Been en de winnaar van de zware springderby van vorig jaar Tom Brinkman op de startlijsten die ruim 1400 combinaties bevat uit alle windstreken om t/m zondag 24 augustus te wedijveren om een van de meer dan 100 rubrieken te winnen.
De KNHS heeft in de dressuur de groep ZZL toegevoegd aan het wedstrijdprogramma van de Almelose Ruiterdagen. Dit biedt extra mogelijkheden voor talentvolle combinaties om zich voor te bereiden op de nationale dressuur.
In het weekend worden de finales in alle klassen verreden waaronder als een der hoogtepunten o.a. de Kür op muziek bij kunstlicht. Rond 22.00 uur zaterdagavond 23 juni kan het begin verwacht worden. Vooraf zal paradressuurruiter Frank Hosmar zijn nieuwe spectaculaire Olympische Kür demonstreren.
Op de zaterdagavond ook in het springen de strijd om de Grote Prijs van Almelo in de zware klassen Z en ZZ. Het traditionele hoogtepunt op de afsluitende zondag is de zware springderby voor paarden. Het extra lange parcours met bijna het dubbele aantal sprongen, waaronder de Ierse wal en de sloot en veel natuurlijk uitziende hindernissen, staat garant voor spektakel. Nog nooit heeft iemand de derby in Almelo drie keer kunnen winnen. Tom Brinkman zou de eerste kunnen zijn, maar dan dient hij zich wel te plaatsen.
Wie aan het feesten wil, kan vrijdagavond 22 juni terecht tijdens het traditionele Ruiterbal.

Voor alle starters en uitslagen kijk op:
www.almelose-ruiterdagen.nl of volg het AR-nieuws via Twitter https://twitter.com/#!/ruiterdagen of Facebook.
Op de openingsdag van de Almelose Ruiterdagen kwam ook de SportZomerbus van Radio I om verslag te doen van dit landelijk bekende hippische evenement. Van maandag t/m zondag 24 juni zijn de paardendagen en de entree is gratis.

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina