Sportberichten


Plaatsing  
 
09-06-2012  

Geslaagde 1e AADrink Triathlon Holten clinic

 

MARKELO - Recreatiecentrum de Poppe was vandaag het decor voor de 1e AADrink Pro Triathlon clinic . Precies vier weken voor de Triathlon Holten kregen ruim 60 deelnemers allerlei tips en trucs hoe zij de triathlon zo succesvol mogelijk kunnen afleggen. Door de enthousiaste reacties van de deelnemers kunnen we spreken van een geslaagde 1e editie!
De clinic stond onder leiding van het Nederlandse Pro Triathlon team. Zij waren speciaal voor deze gelegenheid afgereisd naar Holten met hun coach Eric van der Linden. Bekendste lid van het Pro Triathlon team is triathlete Rachel Klamer (foto), afkomstig uit Denekamp. Rachel was aanwezig om de deelnemers aan de Triathlon Holten van haar kennis te voorzien.
“We zijn er als organisatie bijzonder trots op dat Rachel bij deze clinic aanwezig was”, aldus Hendri Markvoort namens de organisatie. “Rachel heeft vorig jaar in Holten gewonnen bij de Elite Dames. Onlangs heeft Rachel zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Londen dit jaar. Een hele eer dus om een Olympisch triathleet in ons midden te hebben”.
Samen met de andere beste Nederlandse triathleten van dit moment deelde het Pro Triathlon Team hun praktische kennis verdeeld over drie workshops. Twee actieve workshops, waarbij het zwemmen en hardlopen werd geoefend. Daarnaast nog een workshop over sportvoeding en sportdrank. Markvoort: “Al met al een geslaagd initiatief, waar we volgend jaar graag een vervolg aangeven!”.
Studio Sport Deze week was er nog meer goed nieuws te melden: de NOS gaat in de uitzending van 7 juli aandacht besteden aan de Triathlon Holten. Zij gaan een mooie samenvatting maken van met name de Elite-wedstrijd van de Dames.
Triathlon Holten 2012 Een combinatie van fanatieke en enthousiaste topsporters en recreanten die samen met de vele toeschouwers ieder jaar voor een unieke sfeer zorgen, dat maakt de Triathlon Holten zo bijzonder. Dit jaar vindt het evenement op 6 en 7 juli plaats.

Het programma ziet er als volgt uit:
Vrijdag 6 juli: Officiële openingsfeest. Zilveren Kruis Achmea kinder run-bike-run en deWeekkrant.nl Zwemloop.
Zaterdag 7 juli: Premium European Continental CUP & Junior CUP. Olympic Distance Triathlon. 1/4 en 1/8-ste Triathlon (recreatieve deelnemers). Triathlon after race party

Twitter en Facebook
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Triathlon Holten? Neem dan een kijkje op www.triathlonholten.nl en/of volg ons op Twitter (www.twitter.com/triathlonholten) of Facebook (www.facebook.com/triathlonholten).

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina