Sportberichten


Plaatsing  
 
08-06-2012  

Jubileumfeest DVO´71 luidt start SV DRC 2012 in


Het nieuwe logo van fusieclub SV DRC 2012

Sportwethouder Jan van Marle gaf in zijn toespraak ook nog een schot voor de boeg: ”Er zal efficiënter gebruik moeten worden gemaakt van de sportaccommodaties in Almelo. Clubs zullen in de toekomst meer samen moeten werken. Misschien komt er nog wel een derde club bij op De Riet", was zo een der suggesties. In ieder geval kan een groeiende vereniging niet zomaar rekenen op gemeenschapsgeld voor uitbreiding van accommodatie terwijl anderen te ruim in het jasje zitten!
 

ALMELO – Liefst zes jaar duurde de strijd met de gemeente om DVO’71 van sportcomplex ’t Maatveld te laten vertrekken naar Sportcomplex De Riet. Samenwerken met SV Rietvogels was het devies uit het gemeentehuis en uiteindelijk kwam het tot een fusie omdat beide clubs in al die jaren meer aandacht voor de bestuurlijke perikelen hadden dan voor het voetbal.
Met gemengde gevoelens keken bestuurders Hendri Bosch en Hendrie Tiesselink tijdens de receptie van 40 jaar DVO'71 terug op die periode van ‘dwang’. Uiteindelijk konden beide clubs niet anders dan fuseren tot SV DRC 2012 (De Riet Combinatie). Het jubileumfeest werd dus gelijk een nieuwe start met de felicitaties van sportwethouder Jan van Marle en die van KNVB-districtbestuurder Ate Brunnekreef die de clubs voorhield dat er grotere verenigingen waren omgevallen en ook grotere clubs waren gefuseerd om met vertrouwen de toekomst in te kunnen.
‘Samen met gemeenten en instellingen werken aan de samenleving en opbouw van sport in de wijken is dan ook het devies. Van kinderopvang tot ouderensoos. Jullie hebben de accommodatie en kijk ook naar het damesvoetbal want er zit krimp aan te komen bij de E’tjes en de F’jes’, aldus Brunnekreef die voor DVO'71-bestuurslid Guus Woudstra nog een verrassing in petto had met het opspelden van de zilveren KNVB-speld voor 40 jaar bestuurslidmaatschap.
Ook Henk Boertien, Arie Harzenvoort en John Platjes werden in de bloemen gezet door voorzitter Hendrie Tiesselink wegens 40-jaar lidmaatschap. Ook de nieuwe jaren bij SV DRC 2012 tellen gewoon mee bij nieuwe jubilea was zijn boodschap aan de leden. ’s Avonds was er een feestavond voor alle leden van SV DRC 2012 (SV Rietvogels en DVO’71)

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina